Si ta vendosni DuckDuckGo si shfletuesin tuaj të paracaktuar në Chrome, Safari dhe Firefox

Privatësia është një shqetësim kryesor për shumë njerëz në ditët e sotme, por si i mbroni të dhënat tuaja personale kur jeni duke kërkuar në internet? Ju gjithmonë mund të provoni të fshini rregullisht historinë e shfletuesit tuaj, të hiqni dorë nga plotësimet automatike të fjalëkalimit dhe të fikni gjurmimin e vendndodhjes së shfletuesit tuaj. Por, mënyra më e thjeshtë për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta mund të jetë kalimi në një motor kërkimi anonim si DuckDuckGo.

Edhe pse mund të sigurojë rezultate kërkimi më pak të sakta se Google, DuckDuckGo ka parasysh privatësinë tuaj dhe synon të mbrojë informacionin tuaj personal. Ai kodon kërkimet tuaja, bllokon gjurmuesit nga reklamat dhe nuk ruan të dhënat e historisë suaj të kërkimit.

Vendosja e DuckDuckGo si shfletuesi juaj i paracaktuar i uebit është një proces i thjeshtë që zgjat vetëm një ose dy minuta. Ja se si ta bëni atë në Google Chrome, Safari dhe Firefox.

Për privatësi shtesë, gjithashtu mund të instaloni shtesën e shfletuesit DuckDuckGo Chrome.

Nëse jeni duke përdorur një iPhone ose iPad, mund të përdorni gjithashtu motorin e fokusuar në privatësinë si mënyrën tuaj të paracaktuar të kërkimit. Ja si.

Ngjashëm me Chrome, Firefox ka një shtesë për motorin e kërkimit që ofron veçori shtesë të privatësisë.

DuckDuckGo nuk është shfletuesi i vetëm në internet i fokusuar në mbrojtjen e të dhënave tuaja personale. Aty është shfletuesi Brave, i cili bllokon gjurmuesit dhe cookies të palëve të treta që monitorojnë aktivitetin tuaj ndërsa kërkoni në internet. Gjithashtu ju lejon të kontrolloni se çfarë është dhe nuk bllokohet si reklamat, cookie -t ose butonat e hyrjes në Facebook dhe Google. Brave ka DuckDuckGo si një opsion të paracaktuar të motorit të kërkimit, gjithashtu.

Për më shumë këshilla për fokusimin e privatësisë, hidhini një sy disa cilësimeve të privatësisë së shfletuesit që duhet të ndryshoni menjëherë dhe 7 gjëra që ekspertët e privatësisë së të dhënave dëshirojnë të dini për sigurinë e aplikacionit tuaj. Ju gjithashtu mund të shikoni përmbledhjen e VPN-ve të bazuara në shfletues të CNET për të provuar dhe listën tonë të rrjeteve më të mira virtuale private.