Windows 10 KB5005033 po shkakton probleme të reja për disa përdorues

foto

Funksionaliteti i paracaktuar Alt-Tab i Windows 10 duket të jetë thyer pjesërisht për disa përdorues pas lëshimit të dy përditësimeve-parapamja e korrikut 2021 dhe gusht 2021 Patch Tuesday. Ndërsa parapamja e korrikut 2021 (KB5004296) ishte fakultative, KB5005033 (azhurnimi i gushtit 2021) është një arna e detyrueshme sigurie e krijuar për të rregulluar problemet e mbetura të lojërave.

Fatkeqësisht, KB5005033 thyen funksionin Alt-Tab të Windows 10 për disa përdorues. Siç e dini me siguri, përdorimi i Alt+Tab është shumë themelor-thjesht shtypni Alt-Tab së bashku dhe më pas shtypni butonin Tab për të lëvizur nëpër dritaret tuaja të hapura. Kur çelësi lëshohet, hapet dritarja e theksuar.

Pas përditësimit të gushtit 2021 dhe vrojtimit të korrikut 2021, disa përdorues kanë vërejtur probleme kur kanë përdorur Alt-Tab për të kaluar në mes aplikacioneve dhe lojërave. Nëse përdorni Alt+Tab jashtë lojës ose ktheheni në lojë duke përdorur Alt+Tab, Windows do ta kthejë përdoruesin në desktop.

Përdoruesit kishin raportuar të njëjtat çështje Alt-Tab pasi instaluan azhurnimin paraprak kumulativ të korrikut 2021 muajin e kaluar.

“Prish lojërat e ndërrimit të Alt-Tab që funksionojnë në modalitetin” ekran i plotë “. Kalimi në lojëra të tilla ju jep një ekran të zi dhe asnjë mënyrë për t’u kthyer në lojë. Përsëri çinstalimi i këtij përditësimi kthehet në sjelljen normale të punës, “vuri në dukje një përdorues në Qendrën e Reagimeve.

“Për më tepër, Windows 10 nën këtë azhurnim ndonjëherë Alt-Tabs del nga loja me ekran të plotë menjëherë pas fillimit të lojës nga Steam. Në thelb, loja me ekran të plotë fillon të minimizohet në shiritin tim të detyrave. Nëse përpiqem të klikoj lojën për të kaluar në modalitetin e saj të ekranit të plotë, Win10 menjëherë shton alt-tab nga ekrani i plotë dhe kthehem në vendin e parë, “vuri në dukje një përdorues tjetër.

Miniaplikacioni i lajmeve duhet të zhduket nga shiriti i detyrave dhe Alt-Tab do të fillojë të punojë përsëri. Nëse nuk e shihni opsionin Lajmet dhe Interesat, sigurohuni që shiriti i detyrave të jetë i ngjitur në fund kur klikoni me të djathtën.

Për të aktivizuar përsëri widget -in e lajmeve, përsëritni hapat.

Pasi të keni mbaruar, ndaloni azhurnimet për disa javë ose deri në arnimin tjetër opsional, i cili pritet të zbresë më vonë këtë muaj.