Si të çiftoni stereo dy Apple HomePods

foto

Nëse e keni lexuar rishikimin tonë të HomePod-it më të fundit, do ta dini se vetëm një nga altoparlantët inteligjentë të Apple tingëllon mjaft mirë. Por kombinimi i dy prej tyre në një palë stereo e çon vërtet përvojën e dëgjimit në një nivel tjetër. Nuk është një propozim i lirë, por do të përfundoni me tinguj edhe më gjithëpërfshirës që mbush dhomën – dhe nëse përdorni dy HomePods si altoparlantë për një Apple TV, ata do të kenë më shumë performancë të shumë shiritave të zërit që janë në një gamë të ngjashme çmimi prej 600 dollarësh.

Është e rëndësishme të theksohet se ju nevojiten dy modele ekzaktësisht të njëjtë (HomePod i gjeneratës së parë, HomePod Mini ose HomePod i gjeneratës së dytë) për një palë stereo; ju nuk mund të përzieni HomePods-in e vjetër dhe të ri së bashku, për shembull.

Jashtë këtij kufizimi, Apple e bën të thjeshtë çiftimin e dy HomePods. Ka disa mënyra për të bërë këtë. Njëra prej tyre ndodh menjëherë gjatë konfigurimit fillestar të altoparlantit tuaj të dytë; do të pyeteni menjëherë nëse dëshironi të krijoni një çift stereo me HomePod-in tuaj ekzistues. Prekni po, dhe thjesht do të duhet të zgjidhni në cilën anë (majtas ose djathtas) është altoparlanti i dytë dhe keni mbaruar.

foto

Por ndoshta nuk i përdorni gjithmonë të dy HomePods së bashku në të njëjtën kohë dhe thjesht i bashkoni herë pas here për një ditë të gjatë dëgjimi muzike ose një natë filmi. Në këtë rast, mund të konfiguroni gjithashtu një çift stereo përmes cilësimeve të aplikacionit Home në një iPhone ose iPad.

Hapni aplikacionin Home.
Zgjidhni një nga HomePods tuaj.
Prekni ikonën e ingranazhit.
Lëvizni poshtë te opsioni Krijoni Stereo Pair dhe trokitni lehtë mbi atë.
Zgjidhni HomePod-in tjetër që dëshironi të përfshini në çiftin stereo.
Në ekranin tjetër, mund të prekni njërën nga HomePod për ta bërë atë të luajë një tingull në mënyrë që të konfirmoni se është në anën e duhur. Nëse nuk është kështu, thjesht trokitni lehtë mbi ikonën e mesit për të ndërruar pozicionin e tyre L / R.

foto

Është po aq e lehtë të ndalosh stereo.

Hapni aplikacionin Home.
Zgjidhni HomePods tuaj të çiftuar.
Prekni në ikonën e ingranazheve.
Lëvizni poshtë dhe zgjidhni Ungroup Accessories.
HomePods-et tuaja do të shfaqen sërish individualisht brenda aplikacionit Home dhe mund të përdoren veçmas nga njëri-tjetri.