Si të pastroni kompjuterin tuaj Windows duke përdorur Command Prompt

foto

Nëse kompjuteri juaj me Windows nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për ruajtje, pastroni mbeturinat duke përdorur këto shërbime të shpejta të Komandës së Komandës.

Mbajtja e kompjuterit tuaj të lirë nga rrëmuja mund të ndihmojë në përmirësimin e performancës dhe lirimin e shumë hapësirave të ruajtjes. Windows vjen me disa shërbime të integruara të pastrimit të sistemit, siç është mjeti i Pastrimit të Diskut. Sidoqoftë, një mënyrë më pak e njohur për të pastruar kompjuterin tuaj është përmes Komandës.

Këtu janë disa mënyra për të pastruar një kompjuter Windows të ngadaltë duke përdorur Command Prompt.

Command Prompt është një procesor komandues i integruar i disponueshëm në pothuajse të gjitha versionet e Windows që nga Windows 3.1. Ndërsa ndërfaqja grafike e përdoruesit është e dobishme për shumicën e njerëzve, disa mund të preferojnë që Komanda e Komandës të kryejë disa detyra për përfitimet e efikasitetit dhe performancës së saj.

Nëse jeni i ri në përpunuesin e komandave të njohura të Microsoft, shikoni udhëzuesin tonë fillestar për Windows Command Prompt.

Mjeti i Pastrimit të Diskut dhe veçoria Storage Sense në Windows 10 e bëjnë mjaft të lehtë pastrimin e kompjuterit tuaj. Nëse mbeten skedarë të padëshiruar, mund t’i hiqni manualisht, për shembull, duke pastruar dosjen tuaj temp. Ju mund ta përshpejtoni këtë proces me ndihmën e komandave për të hyrë në Defragmenter Disk, diskpart dhe mjetin Disk Cleanup.

Më poshtë është lista e komandave për të nisur programin e pastrimit të diskut, pastrimin e skedarëve të përkohshëm, memorjen e kujtesës dhe më shumë.

Disa nga këto komanda mund t’ju kërkojnë të hapni Command Prompt si administrator. Ja si ta bëni.

Ndërsa fragmentimi i diskut në hard disqet tradicionale është një dukuri natyrore, mund të shkaktojë probleme me performancën. Ndikon në qasjen dhe shpejtësinë e shkrimit të diskut tuaj, duke e bërë sistemin tuaj të ngadalshëm.

Defragmentimi rirregullon të dhënat e fragmentuara për të ndihmuar disqet tuaj të punojnë në mënyrë më efikase. Nuk keni nevojë të defragmentoni disqet tuaja SSD, por nëse përdorni një makinë mekanike, ja si të defragmentoni hard diskun me një komandë.

Mund të ekzekutoni komandën defrag me çelsat opsionalë. Ky Dokumentacion i Microsoft ofron më shumë njohuri për përdorimin e sintaksës së ndryshme me komandën defrag për të kryer analiza, për të shtuar përjashtime, për të ndryshuar përparësinë dhe më shumë.