Si të përdorni iMessage në Windows 10

foto

Kur punoni në një pajisje Windows gjatë gjithë ditës, mund të jetë mjaft e bezdisshme të zhbllokoni iPhone tuaj sa herë që merrni një njoftim të ri iMessage. Për fat të mirë, pavarësisht se aplikacionet Microsoft dhe Apple rrallë luajnë mirë së bashku, mund të hyni në iMessage në Windows dhe të kurseni shumë kohë.

Ka shumë mënyra për të ekzekutuar iMessage në një kompjuter Windows 10, kështu që le të eksplorojmë opsionet më të mira dhe të gjejmë atë që është e përshtatshme për ju.

Teorikisht, iMessage nuk mbështetet me Windows 10. Megjithatë, mund të përdorni aplikacione të qasjes në distancë të mbështetur nga Windows për të ekzekutuar iMessage në vend. Në atë mënyrë, nuk keni nevojë të shqetësoheni për përpjekjen për të marrë Windows dhe iMessage për t’u shoqëruar me njëri -tjetrin.

Mund të përdorni iMessage online duke instaluar Chrome Remote Desktop. Ju do të keni nevojë për kompjuterin tuaj Windows, një sistem macOS si host dhe një iPhone si pajisjen e mesazheve burimore. Strategjia këtu është të lini sistemin Mac të funksionojë dhe të përdorni atë nga distanca nga një kompjuter Windows 10.

Kjo metodë është veçanërisht e dobishme kur nuk e keni Macbook -in tuaj dhe dëshironi të hyni në mesazhet tuaja. Lidhja me Macbook -in tuaj mbetet e hapur edhe nëse mbyllni shfletuesin Google Chrome në pajisjen tuaj macOS.

Së pari, hapni shfletuesin e uebit Google Chrome dhe instaloni Desktopin në distancë të Chrome si në Mac ashtu edhe në Windows 10 PC. Në Mac, do t’ju kërkohet autorizimi. Lejo që shtesa të instalohet.

Pas instalimit, do të shihni një buton Fillo. Klikoni atë për të shkarkuar programin pritës të Chrome Remote Desktop.

Hapni përsëri desktopin në distancë të Chrome në Mac dhe klikoni në butonin Aktivizo lidhjet në distancë. Do t’ju kërkohet të krijoni një PIN ose fjalëkalim për të hyrë në një ekran tjetër në Windows.

Tani hapni Desktopin në distancë të Chrome në Windows 10 me të njëjtën llogari që keni krijuar në Mac dhe gjeni Mac të largët. Klikoni mbi të dhe zgjidhni Filloni ndarjen e ekranit.

Tani do të keni qasje në Mac tuaj, në të cilin mund të hapni iMessage dhe ta përdorni si të dëshironi.