Sony do të heqë metodat e pagesës për dyqanin e lojrave në PS3 dhe PS Vita

foto

Sony do të mbajë të hapura vitrinat e PlayStation 3 dhe PS Vita, siç ishte premtuar më parë, por duket se kompromisi është se do të heqë shumicën e metodave të financimit nga pajisjet në mënyrë vendase. Çfarë do të thotë kjo, atëherë? Epo, nga 27 tetori nuk do të jeni në gjendje të blini lojëra duke përdorur një kartë krediti ose debiti, PayPal, ose ndonjë mënyrë të ngjashme pagese.

Ja se si do të funksionojë: do të jeni në gjendje të rimbushni portofolin tuaj të Dyqanit duke përdorur karta dhuratë ose ndonjë nga opsionet e lartpërmendura në një kompjuter, smartphone, PS5 ose PS4. Atëherë do të jeni në gjendje të përdorni paratë që i atribuohen llogarisë tuaj për të blerë lojëra në PS3 dhe PS Vita. Pra, ka disa hapa shtesë të përfshirë këtu, por është më mirë se alternativa – e cila ishte, natyrisht, mbyllje e përhershme.

Ne do të supozojmë se e gjithë kjo lidhet me sigurinë. Sony ndoshta nuk dëshiron të ruajë më infrastrukturën e pagesave të asaj që ajo e konsideron si tastierë të vjetër, kështu që heqja e këtij funksionaliteti i jep atij një gjë më pak për t’u shqetësuar. Pozitivi është se ju do të jeni akoma në gjendje të blini lojëra dixhitale PS3 dhe PS Vita për të ardhmen e parashikueshme.