Techstars Seattle po mbyllet pasi përshpejtuesi zhvendos fokusin në qytete me më shumë aktivitet VC

Techstars Seattle, një nga përshpejtuesit e parë që doli nga programi Techstars dhe një institucion i vjetër brenda ekosistemit teknologjik të Seattle, po mbyllet.

Techstars do të fokusohet në tregjet “me komunitetet më të fuqishme të kapitalit sipërmarrës”, sipas një memo të dërguar të mërkurën nga Techstars Seattle, të marrë në mënyrë të pavarur nga GeekWire.

“Nga vjeshta e vitit 2024, Techstars do të dyfishojë përshpejtuesit në qytetet me përqendrimin më të lartë të aktivitetit të VC dhe startup-eve të tjera për të maksimizuar ndikimin tonë (SF, NY, Boston, LA),” thuhet në memorandum.

Një zëdhënës i Techstars konfirmoi mbylljen.

“Ne kemi zbuluar se sipërmarrësit duan të marrin pjesë në përshpejtuesit në ekosistemet më të fuqishme të sipërmarrjeve me aksesin më të madh në dollarët dhe talentet e sipërmarrjeve, të rrethuar nga startup-e të tjera dhe ku ata kanë më shumë gjasa të kenë sukses, kjo është arsyeja pse Techstars po rifokuson gjurmën e saj në ato qendra me përqendrimin më të lartë të aktivitetit të QV, “tha zëdhënësi në një deklaratë.

Lajmi erdhi si një tronditje për komunitetin e teknologjisë në Seattle, ku Techstars vendosi flamurin e tij në vitin 2010. Grupi i fundit sapo mbajti Ditën e Demografisë në janar.

“Është e drejtë të thuhet se komuniteti fillestar i Seattle nuk do të ishte këtu ku është sot pa Techstars,” shkroi ish-drejtori menaxhues i Techstars Seattle, Chris DeVore në një postim në blog .

Më shumë se 200 kompani kanë kaluar përmes përshpejtuesve të lidhur me Techstars në Seattle, duke përfshirë programin bazë dhe të tjera që operojnë me partnerë të korporatave si Amazon, Microsoft dhe Filecoin.

Ata kolektivisht kanë vazhduar të mbledhin më shumë se 2.8 miliardë dollarë në kapital privat.

“Techstars Seattle luajti një rol të rëndësishëm për të ndihmuar në ndërtimin dhe fuqizimin e ekosistemit fillestar të Seattle”, tha Andy Sack , drejtori i parë menaxhues i përshpejtuesit. “Më keq që kapitulli po përfundon.”

Techstars Seattle ishte një nga përshpejtuesit me performancën më të lartë në mesin e programeve Techstars. Vetëm klasa e vitit 2011 prodhoi tre njëbrirësh : Remitly, Outreach, Zipline.

DeVore tha se ai ishte “kapur i befasuar nga vendimi … për të anuluar programin kryesor Seattle Techstars”.

“Jo vetëm sepse e krijuam dhe e drejtuam atë për shumë vite, por sepse Techstars Seattle është gjithashtu burimi i shumë prej sukseseve më të suksesshme dhe më të famshme të Techstars; Të diplomuarit e programit të Seattle si Remitly, Outreach dhe Zipline mbahen rregullisht si dëshmi se Techstars mund të prodhojë rezultate miliarda dollarësh si për themeluesit ashtu edhe për investitorët, diçka që ka ndodhur gjithnjë e më rrallë vitet e fundit, “shkroi ai në postimin në blog.

foto

Zëdhënësi i Techstars vuri në dukje se më pak se gjysma e kompanive Techstars Seattle ishin të vendosura në shtetin Uashington.

“Ne do të vazhdojmë të kërkojmë dhe mbështesim themelues nga i gjithë Paqësori Veriperëndimor dhe t’i inkurajojmë ata të aplikojnë në programet tona kryesore të qytetit në San Francisko, Nju Jork, Boston dhe Los Anxhelos, programin Techstars Anywhere, ose një nga programet tona partnere më të fokusuara. në mbarë vendin”, tha zëdhënësi.

Sipas PitchBook, kompanitë e zonës së Seattle mblodhën 751 milionë dollarë në kapital sipërmarrës vitin e kaluar – që zbehet në krahasim me Silicon Valley (30.3 miliardë dollarë) dhe më e ulët se Nju Jorku (11.4 miliardë dollarë); Boston (5.8 miliardë dollarë); dhe Los Angeles (4.8 miliardë dollarë).

Por DeVore thekson në postimin e tij në blog se Seattle është i vetmi qytet Techstars që është shtëpia e dy prej gjigantëve të teknologjisë Magnificent Seven (Microsoft dhe Amazon).

“Këto kompani janë magnete globale për talentin teknik të etur për të punuar në produktet e teknologjisë më të avancuara dhe me ndikimin më të lartë në botë,” shkroi ai. “Jo rastësisht, ato shërbejnë edhe si terrene trajnimi për disa nga themeluesit më të suksesshëm të startup-eve në botë.”

CEO e Techstars Maëlle Gavet publikoi një postim në blog të mërkurën në lidhje me “Techstars 2.0”, duke përshkruar fokusin e ri të kompanisë dhe zhvendosjen e selisë së saj nga Boulder, Colo. — ku Techstars po mbyll gjithashtu një përshpejtues — në qytetin e Nju Jorkut. Postimi nuk përmend Seattle.

“Ne e dimë se themeluesit kanë më shumë gjasa të kenë sukses kur janë të lidhur në një ekosistem të lulëzuar – sepse askush nuk ka sukses vetëm,” shkroi Gavet. “Pra, ne po dyfishojmë drejtimin e programeve personalisht në ekosistemet më të mëdha të teknologjisë, në mënyrë që sipërmarrësit të mund të rrethohen nga përqendrimi më i lartë i QV-ve, startup-eve, talenteve, mentorëve dhe mbështetjes.”

Duke folur për GeekWire në 2022 , Gavet tha, “Seattle ka një ekosistem super të gjallë.”

“Është e vështirë të gjesh një ekosistem më mikpritës për sipërmarrësit, si për sa i përket njerëzve dhe infrastrukturës dhe një interes të vërtetë ndaj inovacionit,” tha ajo në atë kohë.

foto

Techstars pushoi nga puna 20 njerëz, ose 7% të stafit të saj, muajin e kaluar, sipas The Information . Techstars, e themeluar në vitin 2006, po ndalon gjithashtu operacionet në Austin, raportoi TechCrunch në dhjetor.

DeVore, i cili më vonë nisi dhe tani drejton firmën e kapitaleve sipërmarrëse të Seattle Founders’ Co-op, shpjegoi në postimin e tij në blog arsyet që ai beson se çuan në betejat e fundit në Techstars pasi mbështetej më shumë te partnerët e korporatave dhe konkurronte me Y Combinator, i cili vetë shpalli pushime nga puna vitin e kaluar.

“Techstars ofron një leksion objekti në koston strategjike të humbjes së shikimit të klientit tuaj kryesor në ndjekjen e pamëshirshme të rritjes,” shkroi ai. “Techstars ishte dhe është një organizatë e themeluar nga njerëz të mëdhenj, dhe betejat e saj aktuale ndahen me shumë startup-e dikur premtuese që fluturuan shumë afër diellit në një epokë kur krahët ishin të lirë.”

Drejtori menaxhues i Techstars Seattle, Marius Ciocirlan, tani do të shërbejë si drejtor menaxhues për programin e parë në distancë Techstars Anywhere, sipas memorandumit.

Sarah Studer , drejtoreshë e platformës për Techstars Seattle, dhe Jacob Laes , menaxher programi, iu ofruan pozicione të reja brenda Techstars.

“Pa energjinë, përkushtimin dhe besimin e komunitetit fillestar të Seattle, Techstars nuk do të ishte investitori më aktiv në botë paraprakisht,” tha Techstars në një deklaratë. “Ne jemi thellësisht mirënjohës për të gjithë anëtarët e ekipit me bazë në Seattle, mentorët, investitorët, partnerët dhe ish-studentët që gjatë 14 viteve të fundit kanë ndihmuar në ndërtimin e Techstars në kompaninë që është sot.”