Tesla Model S dhe Model X zyrtarisht ranë në vende të caktuara të RHD

foto

Në atë që është përshkruar si fundi i një epoke të llojllojshme, Tesla ka hequr zyrtarisht sedanin Model S dhe Model X SUV nga faqet e saj në Australi dhe Zelandën e Re. Përditësime të ngjashme janë vërejtur në vende të tjera, si Hong Kongu dhe Singapori.

foto

Një vështrim në faqet zyrtare të Tesla-s për Model S dhe Model X në vendet e prekura do të tregonte një mesazh të shkurtër por të drejtpërdrejtë në krye të faqes duke thënë se automjetet kryesore thjesht nuk janë të disponueshme për porosi. Lidhjet me Model S dhe Model X janë hequr gjithashtu nga faqet e internetit specifike lokale të Tesla.

foto

Në një farë mënyre, përditësimi duket se është për shkak të mungesës së varianteve me timonin e djathtë të sedanit dhe SUV-së. Ndërsa Model S dhe Model X shiten në vende si Japonia, e cila zakonisht adopton automjete RHD, vende të tilla ende lejojnë makina me timon të majtë në rrugët e tyre. Duhet të theksohet se kur Tesla lançoi Modelin e ri S dhe Model X në Japoni, kompania gjithashtu theksoi se do të prodhoheshin vetëm variante LHD të automjeteve kryesore.

Është interesante se vendet e tjera që adoptojnë automjete me timon të djathtë, si Britania e Madhe dhe Irlanda, nuk kanë të njëjtin mesazh në faqet e tyre Model S dhe Model X. Kjo mund të jetë për shkak se, ngjashëm me Japoninë, Britania e Madhe dhe Irlanda lejojnë makina me timon të majtë në rrugët e tyre. E njëjta gjë nuk është e vërtetë për vende si Singapori, të cilat lejojnë vetëm automjete me timonin e djathtë.

Ndërsa arsyet e Tesla për heqjen e Model S dhe Model X në Australi, Zelandën e Re, Hong Kong dhe Singapor janë të kuptueshme, ato janë gjithashtu mjaft zhgënjyese. Disa pronarë të vjetër të Tesla-s që bënë porosi për makinat e reja flamurtare kanë vënë në dukje se ndryshimi ka të ngjarë të pranohet negativisht nga adoptuesit e hershëm, veçanërisht ata që kanë pritur me vite për porositë e tyre të reja Model S dhe Model X.

Shpresojmë se Tesla do të ndryshojë kursin dhe përfundimisht do të ofrojë dy makinat e saj kryesore si automjete RHD edhe një herë. E njëjta gjë do të ishte e vërtetë për produktet e ardhshme të kompanisë si Cybertruck, Roadster i gjeneratës së ardhshme dhe makina e gjeneratës së ardhshme.