Windows 11 ka një meny të fshehtë Start

foto

Për ata që harrojnë vazhdimisht se ku është menaxheri i detyrave ose nuk mund të gjejnë kurrë se ku mund t’i qasen Run Command-it në Windows 11 pa e kërkuar më parë në Google, mos kini frikë.

foto

Ndërsa menyja Start e Windows 11 është një mënyrë e thjeshtë për të hyrë në aplikacionet e gozhduara dhe më shumë, ajo nuk ju lejon të përdorni lehtësisht qoshet dhe çarjet e kompjuterit tuaj. Për fat të mirë, ka një menu disi sekrete Start që fshihet brenda ikonës që ju jep një sërë opsionesh, të tilla si qasja në specifikat e sistemit tuaj, hapja e menaxherit të detyrave dhe komandës Run, kontrollimi i menaxhimit të pajisjes dhe kompjuterit, dhe shumë të tjera.

Qasja në menunë e fshehur Start të Window 11 është e lehtë. Në fakt, gjithçka që duhet është një klikim i thjeshtë me të djathtën ose një shkurtore e tastierës. Mund të jetë tepër i dobishëm për të gjetur opsionet më të detajuara të kompjuterit tuaj, veçanërisht nëse nuk e dini se ku janë ato në radhë të parë.

Ndiqni hapat e thjeshtë më poshtë për të përdorur menynë tjetër Start të Window 11.

Në kompjuterin tuaj Windows 11, kliko me të djathtën në ikonën e menusë Start në shiritin e detyrave.

Përndryshe, shtypni tastin Windows + X dhe menyja do të shfaqet.
Është e drejtë, është kaq e thjeshtë. Gjithçka që duhet është një klikim i thjeshtë me të djathtën në ikonën e menysë Start dhe do të shfaqet menyja dikur e fshehur. Disa mund ta kenë më të lehtë të përdorin shkurtoren e tastierës, pasi mund të lundroni nëpër të me çelësat e drejtimit dhe të shtypni enter – të gjitha pa prekur miun ose tastierën prekëse.