Si të ekzekutoni testin e shpejtësisë së diskut Blackmagic në Mac tuaj

foto

Ndonjëherë nuk është e qartë, veçanërisht në një kompjuter të ri, sa mirë funksionon ruajtja juaj. Modele të ndryshme të të njëjtit produkt madje mund të kenë shpejtësi shumë të ndryshme ruajtjeje, siç e kemi parë në modelet më të fundit të MacBook Air. Nëse jeni duke përdorur një kompjuter Mac dhe jeni kurioz se sa mirë po funksionon SSD, ekziston një standard shumë i lehtë që mund të ekzekutoni, i quajtur Testi i shpejtësisë së diskut Blackmagic. Ja se si ta ekzekutoni atë.

foto

Hapni App Store.
Kërkoni për Blackmagic dhe klikoni butonin e shkarkimit pranë rezultatit të testit të shpejtësisë së diskut.
Pasi të shkarkohet programi, hapeni atë dhe klikoni Fillimi i testit të shpejtësisë.
Testi do të funksionojë vazhdimisht dhe ju do të jeni në gjendje të shihni shpejtësinë tuaj të leximit dhe shkrimit. Shpejtësitë e leximit matin se sa shpejt pajisja juaj mund t’i qaset skedarëve në sistemin e saj; shpejtësitë e shkrimit matin sa shpejt mund t’i ruani artikujt në pajisje.

Mund të ndryshoni madhësinë e skedarit që aplikacioni do të përdorë për të testuar leximin dhe shkrimin në menynë Stresi lart.

Bastja juaj më e mirë për të parë nëse Mac-i juaj po merr një rezultat të mirë është të hulumtoni komente, të cilat në përgjithësi janë duke testuar pajisjet menjëherë jashtë kutisë. Nëse po testoni një pajisje M2, mund të shikoni se çfarë kemi marrë në njësitë tona të rishikimit të Air dhe Pro të fundit.