8 Alternativat kryesore të GitHub Copilot

foto

Muajin e kaluar, Microsoft, në bashkëpunim me OpenAI, lançoi Copilot, një programues AI. Copilot bazohet në OpenAI Codex, një sistem AI i trajnuar në kodin me burim të hapur. Ai kontekstualizon një situatë duke përdorur vargje dokumentesh, emra funksionesh, komente dhe kod paraardhës për të gjeneruar dhe sugjeruar më së miri atë që përcakton të jetë kodi më i rëndësishëm.

Mjeti punon me korniza dhe gjuhë të ndryshme si JavaScript, Python, TypeScript, Go, Ruby, etj.

Aktualisht, Copilot është në dispozicion për vrojtim teknik. Në këtë artikull, ne eksplorojmë alternativat me burim të hapur për GitHub Copilot. Asm-Dude është një zgjerim vizual i studios për sintaksën e montimit dhe përfundimin e kodit në skedarët e montimit dhe dritaret e çmontimit. Karakteristikat kryesore përfshijnë theksimin dhe përshkrimet e sintaksës, lidhjet e dokumentacionit, plotësimin e kodit, palosjen e kodit, ndihmën e strukturës dhe analizën e etiketës. Shikoni kodin burimor këtu.

E ndërtuar në Electron (e njohur më parë si Atom Shell), Atom është një redaktues teksti dhe kodi burim të hapur i zhvilluar nga GitHub për macOS, Microsoft Windows dhe Linux, duke mbështetur shtojca të shkruara në JavaScript dhe të integruara Git Control. Electron është një kornizë që mundëson aplikacione desktop me platforma të ndryshme duke përdorur Node.js dhe Chromium.

Gjashtë vjet më parë, Atom lëshoi ​​versionin e tij beta 1.0. Shtë i personalizueshëm në CSS, HTML dhe JavaScript.

Captain Stack është i ngjashëm me sugjerimin e kodit të GitHub Copilot. Por, në vend që të përdorë AI, ai dërgon pyetjen tuaj të kërkimit në Google dhe merr përgjigjet e StackOverflow dhe plotëson automatikisht. Sidoqoftë, funksionon vetëm me VSCode, duke e bërë atë një analog veçanërisht Copilot dhe është ngritur si një shtesë VSCode.

Clara është një alternativë ndaj Github Copilot për VSCode. Karakteristikat e mençura, ai mbështet afër 50 gjuhë programimi dhe u jep zhvilluesve snajperistë në një çast. Shikoni kodin burimor në Github.