AirPods 3 përmban këllëfën e parë të karikimit të AirPods rezistent ndaj ujit

foto

Apple promovoi rezistencën ndaj djersës dhe ujit të AirPods të gjeneratës së tretë me njoftimin e pajisjes javën e kaluar, por vlerësimi IPX4 zbatohet si për kufjet ashtu edhe për kutinë e karikimit. AirPods Pro ishin AirPods-ët e parë që ofruan rezistencë ndaj djersës dhe ujit, por veçoria zbatohet vetëm për vetë kufjet, me kutinë e karikimit që nuk ka vlerësim të akredituar ndaj djersës ose rezistencës ndaj ujit.

Vlerësimi IPX4 do të thotë që AirPods kanë mbrojtje për hyrjen për t’i bërë ballë pikimit, spërkatjes ose spërkatjes së ujit. Do të thotë gjithashtu që AirPods nuk mund t’i rezistojnë avionëve të ujit (IPX5) ose zhytjes në ujë (IPX7). Pjesa “X” e vlerësimit shpjegon se AirPods nuk kanë asnjë formë të mbrojtjes nga depërtimi kundër lëndëve të ngurta ose pluhurit.

AirPods Pro gjithashtu dërgohet tani me një këllëf karikimi të përditësuar që shton MagSafe, por ndryshe nga AirPods e gjeneratës së tretë, kasa e re nuk është vlerësuar zyrtarisht për asnjë lloj mbrojtjeje nga hyrja. Apple konfirmon në faqen e saj më të fundit të specifikave të AirPods Pro se “Kasa e karikimit me valë dhe Kasa e karikimit MagSafe për AirPods Pro nuk janë rezistente ndaj djersës dhe ujit”.

Gjenerata e tretë AirPods përmban cilësi të përmirësuar të zërit, një dizajn të ri me shtylla më të shkurtra, kontrolle me sensorë të forcës, audio hapësinore me gjurmim dinamik të kokës, EQ adaptive, “Gjej mbështetjen time” dhe më shumë. Këto veçori debutuan me ‌AirPods Pro‌, por Apple tani i ka përmirësuar standardet AirPods me motrën e tij “Pro”, me përjashtim të majave të silikonit në vesh dhe Anulimit të Zhurmës Aktive (ANC).

Rezistenca ndaj djersës dhe ujit është tani një zonë ku AirPods tejkalojnë AirPods Pro, por kutia e karikimit me vlerësim IPX4 nuk është e vetmja veçori e re ekskluzive për AirPods të gjeneratës së tretë; kufjet kanë gjithashtu një sensor krejtësisht të ri për zbulimin e lëkurës.

Në vend të sensorëve të zbulimit të lëkurës në çdo kufje, AirPods Pro përdor sensorë të dyfishtë optikë për të zbuluar nëse janë në veshin e një përdoruesi. Ndërsa ata kryejnë në mënyrë efektive të njëjtin funksion, sensorët optikë thjesht mund të tregojnë kur janë të mbuluara, dhe jo në mënyrë specifike kundër lëkurës. Kjo do të thotë që nëse vendosni një kufje AirPods Pro në një xhep ose në një sipërfaqe, ajo mund të rifillojë aksidentalisht riprodhimin.

Nuk ka pasur thashetheme që të sugjerojnë se gjenerata e ardhshme AirPods Pro do të ketë sensorin e ri të zbulimit të lëkurës dhe një këllëf karikimi rezistent ndaj djersës dhe ujit, por duket shumë e mundshme që Apple do të barazojë AirPods-in e saj të rangut të mesëm. modeli i nivelit fillestar.