Amazon debuton me robotët e saj të rinj

foto

Amazon njoftoi një mori teknologjish shtëpiake të mbikëqyrjes panopticon të aktivizuar nga Alexa në fillim të kësaj jave.

Produktet e ardhshme përfshijnë një kamerë sigurie/mësues shkolle për dhomën e gjumit të fëmijëve tuaj, sisteme “më të zgjuara” Alexa, disa aleanca të shenjta të asistentit të zërit të Disney, një monitor diete, dhe ndoshta më i çmenduri nga të gjitha, Astro-një iPad mërzitës, pushtues, gjithnjë vigjilent me një filxhan mbajtës i ngjitur në bythën e tij.

Tregtuar si një shoqërues i lezetshëm i shtëpisë që mund të kërcejë dhe të bëjë me sy, qëllimi i tij kryesor është pa dyshim që “të patrullojë në mënyrë aktive shtëpinë tuaj, të hetojë aktivitetin dhe t’ju dërgojë njoftime kur zbulon diçka të pazakontë”, të cilat janë fjalët e Amazon, jo tonat. Ai do të përdorë të gjitha llojet e sensorëve të lëvizjes, të dhënat e regjistruara dhe teknologjinë e njohjes së fytyrës për ta bërë këtë, kjo e fundit prej të cilave është vënë nën zjarr në rritje për paragjykimet racore algoritmike, ndër një mori çështjesh të tjera. Ai shënon një nga hapat më dramatikë në përpjekjen e Amazon për t’u bërë “kujdestari” i vetëm i shtëpisë tuaj – dhe, në zgjerim, të gjitha të dhënat tuaja të çmuara dhe të çmuara.

Alsoshtë gjithashtu një produkt i tmerrshëm. Si e dimë këtë? Epo, Motherboard arriti të publikojë dokumente të rrjedhura vetëm disa orë pasi Astro zbuloi atë detaj skepticizmin në shtëpi dhe urrejtjen e plotë të robotit të ri, duke përmendur dizajnin e dobët dhe AI ​​të shëmtuar. “Astro është e tmerrshme dhe pothuajse me siguri do të hidhet poshtë një shkalle nëse i jepet mundësia”, citohet të ketë thënë një burim anonim, duke shtuar se artikulli prej $ 1000 (po, $ 1000) është “në rastin më të mirë, pakuptimësi absurdiste dhe marketing dhe, në më e keqja, potencialisht e rrezikshme për këdo që do të mbështetej në të për qëllime të aksesueshmërisë. “