Anija kozmike e Evropës JUICE Jupiter mbërrin në portin kozmik përpara nisjes së prillit

foto

Anija kozmike e Agjencisë Evropiane të Hapësirës Jupiter Icy Moons Explorer (JUICE) ka mbërritur në portin hapësinor të Evropës në Guiana Franceze për përgatitjet përfundimtare për nisjen.

foto

JUICE u nis nga objektet e Airbus në Toulouse, Francë, më 9 shkurt dhe është zbërthyer në portin kozmik Kourou. Anija kozmike prej 13,668 paund (6,200 kilogramë) do të kalojë kontrollet përfundimtare dhe furnizimin me karburant përpara nisjes me një raketë Ariane 5.

foto

Misioni është planifikuar të ngrihet më 13 prill, kur do të nisë një udhëtim tetë-vjeçar drejt Jupiterit për të vëzhguar hënat e tij të akullta Europa, Callisto dhe Ganymede.

Anija kozmike mbart 10 ngarkesa shkencore dhe do të bëjë 35 fluturime të hënave, duke studiuar fushat e tyre magnetike dhe duke kërkuar të dhëna rreth kushteve në oqeanet e tyre nëntokësore dhe nëse këto mund të mbështesin potencialisht jetën.

JUICE më në fund do të hyjë në orbitë rreth Ganymede në vitin 2034 për pjesën e fundit të misionit të tij dhe do të bëhet anija e parë kozmike që do të orbitojë një hënë të ndryshme nga e jona.

Pasi të jetë në hapësirë, JUICE do të vendosë vargje të mëdha diellore me një sipërfaqe totale prej 915 këmbësh katrorë (85 metra katrorë), të cilat do të nevojiten për të fuqizuar anijen kozmike gjatë orbitës së Jupiterit në një distancë mesatare prej 484 milionë miljesh (778 milionë kilometrash) larg. dielli.

JUICE u zgjodh nga ESA si një mision kryesor në vitin 2012 si pjesë e programit të saj Cosmic Vision. NASA, Agjencia Japoneze e Kërkimit të Hapësirës Ajrore (JAXA) dhe Agjencia Hapësinore e Izraelit gjithashtu kontribuan në mision. NASA, ndërkohë, po punon për të përgatitur misionin e saj Europa Clipper për nisjen në vitin 2024.