Tesla kërkon për Stamping Quality Engineer për projektin Cybertruck

foto

Tesla po përgatitet për afrimin e prodhimit të Cybertruck me një postim të ri pune në Gigafactory Texas.

foto

Tesla postoi sot se po kërkon një “Inxhinier të Lartë të Cilësisë – Stamping, Cybertruck” për objektin e saj të prodhimit në Gigafactory Teksas jashtë Austin.

foto

Puna do të kërkojë që një Inxhinier i Lartë i Cilësisë të jetë përgjegjës për të gjitha cilësitë hyrëse, inline dhe dalëse për proceset e stampimit të Cybertruck. “Objektivi kryesor i këtij roli është të mbështesë prodhimin e automjeteve me cilësi të lartë përmes analizës dhe zbutjes së rreziqeve, dhe përmirësimit të vazhdueshëm të produkteve dhe proceseve tona,” tha Tesla.

Puna nuk u indeksua në Wayback Machine, gjë që tregon se Tesla e postoi punën sapo sot. Për më tepër, gjurmuesi Cybertruck @greggertruck e vuri re për herë të parë postimin sot.

Tesla me bazë në Austin është përgatitur për prodhimin e Cybertruck për disa kohë dhe ka postuar më parë mundësi të ngjashme punësimi në faqen e saj të internetit. Në fund të nëntorit 2022, Tesla filloi të postonte punë të ndryshme në lidhje me Cybertruck, duke përfshirë Inxhinierët Dimensional, Udhëheqësit e Operacioneve të Prodhimit, Menaxherët e Lartë të Pajisjeve dhe Inxhinierët e Lartë të Pajisjeve.

Tesla po planifikon të përdorë një seri makinerish të derdhjes dhe stampimit për të prodhuar Cybertruck, ashtu siç ka përdorur për automjetet e tjera në linjën e saj për disa vite. Së bashku me efikasitete të tjera të ndryshme, Tesla ka përdorur presa nga prodhuesi italian IDRA, për të rinovuar plotësisht prodhimin e saj.

Tesla fillimisht përdori derdhjen dhe stampimin me Modelin Y, duke synuar të eliminonte një numër të konsiderueshëm pjesësh dhe të krijonte një dizajn me një pjesë që jo vetëm e bëri prodhimin më efikas, por edhe i bënte automjetet më të sigurta.

Për muaj të tërë, Tesla ka marrë makina stampimi dhe derdhjeje në Gigafactory Texas, duke punuar për t’u përgatitur për prodhimin fillestar. CEO Elon Musk konfirmoi në fillim të këtij viti se prodhimi i Cybertruck do të fillonte këtë verë, por prodhimi i vëllimit nuk ka të ngjarë të fillojë deri në vitin e ardhshëm:

“Ne presim që prodhimi të fillojë diku këtë verë, por unë gjithmonë e minimizoj fillimin e prodhimit sepse fillimi i prodhimit është gjithmonë shumë i ngadaltë.”

Dizajni u finalizua në fillim të këtij viti, por shefi i projektuesit të automjeteve Franz von Holzhausen gjithashtu deklaroi se Tesla nuk ka një qasje “lapsa poshtë” për pamjen përfundimtare.

Shikimet e fundit të Cybertruck kanë shkaktuar zhurmë në komunitetin Tesla, por nuk dihet nëse ajo që është parë në rrugët publike është i njëjti dizajn që prodhuesi i automjeteve po planifikon të sjellë në treg më vonë këtë vit.