Apple përditëson GPU -të Mac Pro me opsionet e reja AMD Radeon

foto

Apple po përditësohet në Mac Pro me module të reja të kartave grafike, duke shfaqur opsione të bazuara në serinë AMD Radeon Pro W6000. Kompania pretendon se moduli i ri Radeon Pro W6800X MPX, Radeon Pro W6800X Duo MPX Moduli dhe moduli Radeon Pro W6900X MPX duhet të japin një nxitje të performancës për detyrat grafike të rënda që Apple ka projektuar Pro përreth. Vazhdimi i mbështetjes së Pro duke sjellë opsione të reja GPU në sistemin e personalizuar të Apple Mac Pro Expansion Module (MPX) është një shenjë mjaft e mirë që kompania mbetet e përkushtuar ndaj modelit të saj të ri modular.

AMD njoftoi për herë të parë kartat e reja grafike në qershor të këtij viti, me premtimin se W6800 do të sillte “deri në 79 përqind performancë më të shpejtë se gjenerata e mëparshme”. Tani pak më shumë se dy muaj më vonë, Apple pretendon se në disa raste GPU -të në format e tyre MPX mund të kenë “deri në 84 përqind performancë më të shpejtë kur përdorni Octane X” dhe “deri në 23 përqind performancë më të shpejtë kur përdorni DaVinci Resolve”.

Apple thotë se modulet e reja GPU do të zëvendësojnë modulet e mëparshëm AMD Radeon Pro Vega II MPX në opsionet e konfigurimit të porosisë në faqen e internetit të Apple, dhe si komplet të pavarur. Si pjesë e këtij lançimi të modulit të ri, Apple po heq gradualisht AMD Radeon Pro Vega II Duo MPX Module dhe AMD Radeon Pro Vega II MPX Module, por prapë do të ofrojë të dyja në komplete të pavarura për klientët ekzistues.