Google do të fshijë aplikacionet Android nga mijëra telefona të përdoruesve muajin e ardhshëm

foto

GOOGLE ka përditësuar në heshtje politikën e saj të privatësisë për të bllokuar dhjetëra aplikacione të njohura në Google Play Store… dhe nga pajisjet e përdoruesve Android.

Google ka konfirmuar planet për të dëbuar qindra aplikacione Android nga Play Store muajin e ardhshëm. Vendimi u mor pasi firma e teknologjisë kaliforniane përditësoi në heshtje politikën e saj të papërshtatshme të përmbajtjes.

Ndryshe nga goditjet e fundit të Play Store, të cilat panë që Google të bllokojë një duzinë aplikacionesh të dizajnuara për të mashtruar përdoruesit në shkarkimin e malware, dëbimi i fundit synon të ashtuquajturat aplikacione “babai i sheqerit”. Ndalimi do të bëjë që aplikacionet të zhduken nga listat e Dyqanit Play. Dhe ata që kanë instaluar tashmë aplikacionet do t’i shohin ato të zhduken nga smartphone ose tableti i tyre Android brenda natës.

Për ata që nuk e dinë, një baba sheqeri i referohet dikujt që paguan një përdorues më të ri në këmbim të intimitetit seksual. Shërbimet që mundësojnë këtë lloj marrëdhënieje nganjëherë quhen “aplikacione të marrëdhënieve seksuale të kompensuara”.

Një kërkim i shpejtë në Play Store zbulon rreth 250 aplikacione të cilat pretendojnë se mundësojnë këto marrëdhënie transaksionale. Shembujt përfshijnë ndihmën e babait të sheqerit, babanë e sheqerit, babanë tim të sheqerit, kërkimin e aranzhimit, prishjen dhe beqarët milionës elitë, për të përmendur disa.

Sipas disa përdoruesve, këto aplikacione u kanë lejuar të rinjve të fitojnë deri në 18,000 £ në muaj, që është e barabartë me një pagë 216,000. Dhe më e rëndësishmja, është më se e mjaftueshme për të mbuluar koston e një diplome universitare – duke i lejuar ata të largohen pa pasur borxhe.

Vetëm në Universitetin e Kembrixhit, më shumë se 1.000 studentë ishin baballarë me sheqer në vitin akademik 2019/20, sipas të dhënave nga Seeking Arrangement, i cili është një nga shërbimet që mundësojnë këto marrëdhënie.

Kur iu afrua vendimit të tij për të dëbuar të gjitha këto shërbime nga 1 Shtatori, një zëdhënës i Google i tha MailOnline: “Si një platformë ne jemi gjithmonë të ngazëllyer për të mbështetur partnerët tanë zhvillues, por ne gjithashtu punojmë shumë për të siguruar një përvojë të sigurt për përdoruesit. Ne kemi përditësuar politikën tonë të papërshtatshme të përmbajtjes për të ndaluar aplikacionet që lehtësojnë aktet seksuale në këmbim të kompensimit pas reagimeve që kemi marrë nga OJQ -të, qeveritë dhe grupet e tjera të avokimit të përdoruesve të shqetësuar me sigurinë e përdoruesve. Kjo i harmonizon politikat tona me politikat e tjera të Google dhe normat e industrisë. “

Google nuk është firma e parë teknologjike që merr një qëndrim të ashpër ndaj këtyre aplikacioneve. Apple tashmë ka një politikë të ngjashme në fuqi për App Store, e cila është metoda e vetme për pronarët e iPhone dhe iPad për të shkarkuar dhe përditësuar aplikacionet.

Sipas formulimit të politikës së Apple, ndalimi i tij mbulon aplikacionet “lidhëse” që mund të “përfshijnë pornografi ose të përdoren për të lehtësuar prostitucionin”, e cila përjashton aplikacionet për babanë e sheqerit.

Politikat nga Apple dhe Google janë krijuar për të lejuar aplikacione standarde për takime, si Tinder, Hinge dhe Bumble. Sidoqoftë, këto aplikacione takimesh mund të përdoren nga njerëzit për të organizuar një aranzhim të stilit baba me sheqer.