Apple AirPods do vijnë me veçori që matin temperaturën dhe monitorojnë qëndrimin tuaj

foto

Apple thuhet se po eksploron veçori të reja të fokusuara në shëndetin për AirPods-in e saj, sipas The Wall Street Journal. Karakteristikat mund të përfshijnë përdorimin e kufjeve për të matur temperaturën e përdoruesve, për të monitoruar qëndrimin e tyre dhe për të përmirësuar dëgjimin e tyre. WSJ vëren se nuk është e qartë nëse funksioni i fundit ndryshon ndjeshëm nga funksioni ekzistues i “Conversation Boost” i AirPods.

Sipas WSJ, këto funksione “nuk priten deri në vitin e ardhshëm dhe nuk mund të shpërndahen kurrë tek konsumatorët ose koha mund të ndryshojë”. Me fjalë të tjera, duket se prodhuesi i iPhone po eksploron këto veçori të reja shëndetësore, në vend që të punojë në mënyrë aktive në integrimin e tyre me produktet që do të dalin në vitin ose dy vitet e ardhshme.

Shtimi i këtyre sensorëve do të kishte kuptim për Apple. Kompania gjithnjë e më shumë i ka tregtuar produktet e saj mbi fuqinë e aplikacioneve të tyre për shëndetin dhe palestrën, megjithëse deri më tani, pjesa më e madhe e kësaj vëmendjeje është përqendruar në Apple Watch. Raportet muajin e kaluar sugjeruan se kompania po kërkonte të shtonte sensorë të ndryshëm në pajisjet e veshshme, duke përfshirë monitorimin e presionit të gjakut, temperaturës, cilësisë së gjumit, oksigjenit në gjak dhe sheqerit në gjak.

Integrimi i veçorive shëndetësore në produktet komerciale është punë e ndërlikuar, megjithatë, kryesisht për shkak të vështirësisë në përmbushjen e nivelit të lartë të standardeve rregullatore mjekësore. Kjo çon në mënyrë të pashmangshme në vonesa. U raportua në qershor, për shembull, që Apple Watch i ardhshëm do të shtonte monitorimin e temperaturës, por ky funksion nuk u shfaq kurrë në Apple Watch 7 të shtatorit.

Fatkeqësisht, raporti i WSJ nuk përfshin shumë detaje në lidhje me planet e Apple për AirPods. Marrja e temperaturës nga veshi i dikujt është e zakonshme, megjithatë, dhe ka shumë pajisje të qëndrimit në treg që përdorin sensorë dixhitalë për të paralajmëruar përdoruesit kur ata janë të zbehur. Apple tashmë ka treguar se është e interesuar të përdorë AirPods si një ndihmës dëgjimi të një lloji, megjithëse kufjet në të vërtetë nuk janë miratuar për këtë qëllim nga FDA.