Apple thotë se problemi “jelly scroll” në iPad mini është normal

foto

Menjëherë pasi u lëshua iPad mini i ri, njerëzit filluan të ankohen për të parë një efekt të çuditshëm “si pelte” në ekranet e tyre gjatë rrotullimit. Duket sikur njëra anë e ekranit lëviz me një ritëm të ndryshëm nga tjetra, duke e bërë atë të duket sikur ekrani po lëkundet. Ata që shpresonin për një rregullim të problemit ndoshta do të zhgënjeheshin nga përgjigja e Apple, sepse gjiganti i teknologjisë i ka thënë Ars Technica se problemi i lëkundjes së ekranit të pajisjes nuk është aspak problem.

Një zëdhënës i tha botimit se efekti pelte që njerëzit po shohin është tipik për ekranet LCD, sepse ato rifreskojnë rresht pas rreshti. Si e tillë, është normale që linjat në krye të ekranit të rifreskohen me një ritëm të ndryshëm nga linjat në pjesën e poshtme. Ars Technica këmbëngul, megjithatë, se efekti është shumë më i dukshëm në iPad mini sesa në iPad-et e tjerë LCD 60Hz, përfshirë modelin e fundit të nivelit fillestar që u lëshua me mini. Më tej, ekziston një vijë e dukshme që ndan ekranin në mes kur tableti është në modalitetin e portretit.

Mbetet për t’u parë nëse Apple do të bëjë diçka në lidhje me këtë efekt rrotullimi të pelte në të ardhmen, duke pasur parasysh që njerëzit po transmetojnë ankesa për këtë. Tani për tani, duket se qëndrimi i gjigantit të teknologjisë është se është i barabartë me kursin për një ekran LCD dhe se përdoruesit thjesht do të duhet të mësohen me të.