Asteroidi 130 metra pritet të kalojë nga Toka të hënën

foto

Sipas NASA-s, një asteroid 130 metra i quajtur 1994 WR12 pritet të përplaset përmes rrugës orbitale të Tokës në fillim të javës së ardhshme.

NASA thotë se ne mund të presim që ta shohim asteroidin në qiell.

Më 28 nëntor 1994, astronomja amerikane Carolyn S. Shoemaker vuri re shkëmbin e madh hapësinor në Observatorin Palomar, i cili ishte pak më i madh se një fushë futbolli amerikan.

Qendra JPL për Studimet NEO (CNEOS) e klasifikoi atë si një rrezik të ndikimit në Tokë deri në vitin 2016 kur u hoq nga Lista e tyre Sentry pas disa vëzhgimeve.

Sipas astronomëve të NASA-s, ndikimi i 1994 WR12 në Tokë do të prodhonte energji ekuivalente me 77 megaton TNT, duke e bërë atë 112 herë më të fuqishëm se Tsar Bomba, arma më e madhe bërthamore e shpërthyer ndonjëherë.

Por mos u shqetësoni, për momentin, ne jemi të sigurt. 1994 WR12 do të kalojë Tokën në një distancë prej 3.8 milion milje të martën.

Megjithatë, një asteroid i madh do të përplaset me atmosferën e Tokës herët a vonë. Profesor Alan Duffy, kreu i Institutit të Teknologjisë dhe Industrisë Hapësinore, ka disa këshilla kur të ndodhë kjo: “Mos e shiko”.