Astronautët fillojnë ecjen në hapësirë për t’u përgatitur për përmirësimet e energjisë së stacionit

foto

Astronauti i NASA-s, Nicole Mann dhe astronauti i Agjencisë Japoneze të Kërkimit të Hapësirës Ajrore (JAXA) Koichi Wakata filluan një shëtitje hapësinore në orën 8:14 të mëngjesit EST për të përfunduar instalimin e dy platformave montuese si pjesë e rritjes së planifikuar të grupit diellor në anën e djathtë të kapakut të stacionit hapësinor. Dyshja do të përfundojë instalimin e një platforme montimi në kanalin e energjisë 1B që u nis gjatë një ecjeje të mëparshme hapësinore dhe do të fillojë instalimin e një platforme montimi në kanalin e energjisë 1A.

foto

Instalimi është pjesë e një serie shëtitjesh hapësinore për të shtuar kanalet e energjisë të Stacionit Ndërkombëtar Hapësinor me vargje diellore të reja të Stacionit Hapësinor Ndërkombëtar (iROSA). Katër iROSA janë instaluar deri më tani dhe dy të tjerë do të montohen në platformat e instaluara gjatë kësaj ecjeje hapësinore në të ardhmen.

foto

Mann, i caktuar si anëtar i ekuipazhit ekstravetural 2 (EV 2), ka veshur një kostum pa shenjë. Wakata, i caktuar si anëtar i ekuipazhit jashtë automjetit 1 (EV 1), ka veshur një kostum me vija të kuqe. Mbulimi i ecjes hapësinore vazhdon në Televizionin NASA, aplikacionin NASA dhe faqen e internetit të agjencisë.