Astronautja e NASA-s, Nicole Mann, kap Selfie mahnitëse në hapësirë

foto

Astronautja e NASA-s dhe Inxhinierja e Fluturimit të Ekspeditës 68, Nicole Mann, drejton kamerën drejt vetes dhe bën një “selfie hapësinore” me vizorin e helmetës së saj lart gjatë një ecjeje në hapësirë gjashtë orë e 41 minuta. Ajo dhe kolegu i ecjes kozmike Koichi Wakata (jashtë kornizës) i Agjencisë Japoneze të Kërkimit të Hapësirës Ajrore (JAXA) instaluan një çantë modifikimi në strukturën e krahut të djathtë të Stacionit Hapësinor Ndërkombëtar, duke përgatitur laboratorin orbital për grupin e tij të ardhshëm diellor.

foto

Nicole Mann është një astronaut i NASA-s, i cili u zgjodh si anëtar i Ekipit Artemis, një grup astronautësh të zgjedhur për të marrë pjesë në programin Artemis të NASA-s, i cili synon të kthejë njerëzit në hënë deri në vitin 2024. Para se të bëhej astronaut, Mann shërbeu si marinar Oficer i korpusit dhe një pilot testues. Ajo ka përvojë të gjerë në avionë me performancë të lartë, duke përfshirë avionë supersonikë, dhe ka marrë pjesë në operacione të ndryshme ushtarake. Mann gjithashtu i është dhënë disa nderime dhe dekorata për shërbimin e saj.

foto