Battlefield 2042,konfirmohet data për “Early Access”

foto

Për ata që duan të luajnë Battlefield 2042 pak herët, zhvilluesi DICE ka konfirmuar se loja do të jetë e disponueshme një javë para datës së publikimit të 19 nëntorit me një kosto shtesë, pasi klientët do të jenë në gjendje të marrin edicionet e Battlefield 2042 Gold ose Ultimate. Kur loja u njoftua në fillim të këtij viti, EA kishte konfirmuar se edicionet speciale të lojës do të vinin me një numër artikujsh dixhitalë dhe qasje të hershme në lojë, por gjërat u ngatërruan pak kohët e fundit nga vonesa e Battlefield 2042.

Përpara se Battlefield 2042 të shtyhej për në Nëntor, DICE u premtoi pronarëve të edicioneve speciale se ata do ta merrnin lojën më 15 Tetor, shtatë ditë para datës origjinale të lëshimit të 22 Tetorit. Më vonë, zhvilluesi zbuloi se loja tani do të dalë më 19 nëntor pa siguruar një datë të re të lëshimit të aksesit të hershëm. Fatmirësisht, DICE ka sqaruar se ata që kanë porositur paraprakisht një nga edicionet speciale të lojës do të kenë akoma qasje në të para publikimit botëror në një datë të re.

Menaxheri i komunitetit EA Adam Freeman shkroi në Twitter për të vënë në dukje se Battlefield 2042 do të dalë më 12 nëntor për ata që blejnë edicionet Gold ose Ultimate të lojës. Kjo do të thotë se kushton të paktën 100 dollarë për të luajtur lojën një javë më herët, gjë që mund të jetë e vlefshme për lojtarët që duan një avantazh konkurrues ndaj lojtarëve të tjerë pas fillimit të plotë më 19 nëntor. Ka gjithashtu një shans tjetër për të luajtur Battlefield 2042 herët, si një fushë beteje Beta 2042 përflitet për tetor. Sidoqoftë, as DICE as EA nuk kanë ndarë ndonjë detaj zyrtar beta që nga vonesa.

Beteja Battlefield 2042 fillimisht ishte planifikuar për në shtator, por vonesa e lojës së plotë gjithashtu bëri që zhvilluesi të ndryshojë planet për testin e lojës. DICE pritet të diskutojë se çfarë do të sjellë beta dhe kur para tetorit. Zhvilluesi nuk ka shfaqur shumë lojëra që nga zbulimi i tij E3 2021, kështu që ka shumë pritje përreth kësaj beta. Jashtë disa rrjedhjeve nga një alfa e mbyllur, klientët e mundshëm nuk kanë ende shumë informacion konkret për të bazuar në vendimet e tyre.

DICE kohët e fundit lëshoi ​​një video të vogël që shfaq specialistët në Battlefield 2042 duke shfaqur fragmente të reja të lojës, por kërkesa e fansave për të vazhduar me lojën është ende në rritje. EA dhe DICE e quajtën pandeminë kur shpjeguan arsyen e Battlefield 2042, por nuk ka dhënë asnjë informacion tjetër në lidhje me problemet e zhvillimit të lojës, duke shkaktuar shqetësim në bazën e lojtarëve të serive se lëshimi i ri mund të përsërisë gabimet e nisjes të Battlefield V.