Beta Magic Compose e Google është këtu

foto

Google më në fund ka filluar të nxjerrë versionin beta të Magic Compose, veçorisë së re të Mesazheve që përdor AI për t’ju ndihmuar të shkruani mesazhe me tekst. Megjithatë, siç theksohet nga Policia e Android, funksioni vjen me një paralajmërim mjaft të madh: do të dërgojë deri në “20 mesazhe të mëparshme” në serverët e Google për të gjeneruar sugjerime — edhe nëse jeni duke përdorur RCS me enkriptim nga fundi në fund ( E2EE).

foto

Google i përshkruan këto kushte në faqen e tij të mbështetjes Magic Compose, duke vënë në dukje se do t’i dërgojë këto mesazhe, së bashku me çdo emoji, reagim dhe URL të përfshirë, te serverët e tij për të ndihmuar AI-n e tij të krijojë një përgjigje të përshtatshme. Kompania shton se nuk do të dërgojë asnjë mesazh me bashkëngjitje, mesazhe zanore dhe imazhe, por vëren se “titrat e imazheve dhe transkriptimet e zërit mund të dërgohen”.

Google prezantoi për herë të parë E2EE në aplikacion në vitin 2020 dhe e bëri atë të disponueshëm për biseda në grup në fund të vitit të kaluar. Ndërrimi i funksionit do të thotë që palët e treta — madje as Google — do t’i shohin mesazhet tuaja. Ndërsa përdorimi i Magic Compose me E2EE do t’i dërgojë mesazhet tuaja në serverët e Google, kompania pohon se ende nuk mund t’i lexojë ato.

foto

Zëdhënësi i Google, Justin Rende sqaroi më tej për Shkence.info se “të dhënat e bisedave të përdorura nga Magic Compose nuk ruhen” dhe se “rezultatet e sugjeruara të përgjigjeve nuk mbahen pasi t’i jenë dhënë përdoruesit”. Pasi të çaktivizoni Magic Compose, Google nuk do t’i dërgojë mesazhet tuaja te serverët e tij.

Magic Compose është vetëm një nga shumë veçoritë e fuqizuara nga AI që Google tregoi në ngjarjen e tij I/O në fillim të këtij muaji. Sipas Google, ju mund ta përdorni funksionin për t’iu përgjigjur mesazheve me tekst duke përdorur “përgjigje të stilizuara, të sugjeruara me kontekstin e mesazheve tuaja”. Funksioni aktualisht po shpërndahet për përdoruesit në programin beta të Google Messages.

Nëse keni akses te veçoria, do të shihni një flluskë bisede pranë kompozitorit të mesazheve të aplikacionit. Nga atje, mund të zgjidhni një përgjigje të sugjeruar dhe më pas të vazhdoni të rishkruani tekstin duke përdorur stile të ndryshme të paracaktuara, si “i qetësuar”, “i emocionuar” ose “Shakespeare”. Veçoria duket të jetë e disponueshme vetëm me mesazhe RCS tani për tani dhe nuk ka asnjë fjalë se kur mund të mbështesë SMS / MMS.

Microsoft gjithashtu prezantoi një veçori të ngjashme në aplikacionin e tij të tastierës, SwiftKey. Kjo ju lejon të zgjidhni ikonën Bing brenda shiritit të veglave të aplikacionit për të kompozuar mesazhe me tekst dhe email, si dhe për të ndryshuar tonin, formatin dhe gjatësinë e mesazheve të sugjeruara.