WhatsApp po punon për emrat e përdoruesve dhe ndarjen e ekranit

foto

WhatsApp po zhvillon një sërë veçorish të reja, duke përfshirë emrat e përdoruesve dhe ndarjen e ekranit, siç raportohet nga WABetaInfo.

foto

Funksioni i emrit të përdoruesit u vu re në versionin beta 2.23.11.15 për Android dhe u lejon përdoruesve të WhatsApp të zgjedhin një emër përdoruesi unik të bashkangjitur në llogarinë e tyre. Funksioni mund të nënkuptojë që në të ardhmen, përdoruesit mund ta gjejnë njëri-tjetrin me emrin e përdoruesit në vend që të përdorin një numër telefoni. Bisedat që fillojnë duke përdorur një emër përdoruesi janë të koduara nga fundi në fund, sipas WABetaInfo.

foto

Disa testues beta që përdorin versionin 2.23.11.19 të aplikacionit Android vunë re gjithashtu një veçori të re të ndarjes së ekranit. Pas shtypjes së butonit të ndarjes së ekranit, përdoruesit mund të konfirmojnë dhe të fillojnë të ndajnë përmbajtjen e ekranit të tyre në thirrjet video. Veçoria gjithashtu regjistron pjesën e telefonatës që ndahet, sipas pamjeve të ekranit.

Karakteristika të tjera që shpërndahen në disa testues beta përfshijnë një cilësim të “arkivës së statusit” që lejon bizneset të arkivojnë statuset pas 24 orësh dhe më pas t’i rishpërndajnë ato në të ardhmen. WABetaInfo vëren se funksioni i arkivit të statusit deri më tani duket të jetë i kufizuar për bizneset.