Çeku prej 2.3 milionë dollarësh i Google e ndihmoi kompaninë të merrte një gjyq nga gjyqtari në vend të jurisë

foto

Padia antitrust nga Departamenti i Drejtësisë dhe tetë shtete që kërkojnë të shkatërrojnë monopolin e pretenduar të teknologjisë së Google do të dëgjohet nga një gjykatës këtë vjeshtë, siç preferoi kompania. Avokatët e qeverisë kishin përfshirë një kërkesë për dëmshpërblim në padinë e tyre dhe ndoqën një gjykim nga juria. Gjyqet e jurisë mund të jenë më të paparashikueshme, si fitorja në sallën e gjyqit të Epic ndaj Google vitin e kaluar, dhe një ekspert ligjor i tha Shkence.info se nëse qeveria do të ishte e suksesshme, mund ta bënte Google më shumë gjasa të zgjidhte çështjen.

foto

Por Reuters raporton se kjo nuk do të ndodhë pasi kompania dorëzoi një kopje të një çeku arkëtar prej 2.3 milionë dollarësh – pa pranuar ndonjë përgjegjësi ose keqbërje – që tha se do të mjaftonte për të mbuluar trefishin e dëmeve monetare të kërkuara nga qeveria, nëse është e nevojshme, plus interesin.

foto

Tani që gjykatësja e qarkut të SHBA Leonie Brinkema ka vendosur për këtë çështje, ajo ka caktuar një gjyq në trup për 9 shtator për të dëgjuar argumentet nga të dyja palët. Ndërkohë, DD dhe Google vazhdojnë të presin për një vendim mbi përballjen e tyre të madhe antitrust të kërkimit pasi bënë argumentet e tyre përfundimtare rreth një muaj më parë.