Çaktivizo këto cilësime të Windows 10 tani

foto

Windows 11 mund të jetë në rrugë, por më shumë se 1 miliard njerëz janë ende duke përdorur Windows 10 – dhe shumë nuk kanë ide për cilësimet e paracaktuara që mbledhin informacion, ju bëjnë të shihni më shumë reklama dhe njoftime dhe mund të jetë duke e ngadalësuar pajisjen tuaj. (Do të jetë falas të azhurnoni në Windows 11 nëse jeni duke përdorur Windows 10 – ja si ta shkarkoni Windows 10 pa pagesë nëse nuk e keni bërë tashmë. Dhe ja si të tregoni nëse mund të azhurnoni në Windows 11.)

Nëse jeni përdorues i Windows 10, do të dëshironi të kaloni vetëm disa minuta duke kërkuar në këto cilësime të paracaktuara dhe potencialisht t’i fikni ato, për hir të privatësisë, shpejtësisë dhe komoditetit. Këtu janë tetë cilësimet që janë aktivizuar si parazgjedhje që mund t’i çaktivizoni në Windows 10. (Ju gjithashtu mund të shikoni këshillat dhe truket kryesore të Windows 10 dhe si të zgjidhni problemet e zakonshme të Windows 10.)

Një veçori e Windows 10 e shtuar është një sistem i optimizuar i shpërndarjes së azhurnimeve, i cili ju lejon të shkarkoni përditësime nga kompjuterë të tjerë Windows 10 në internet (jo vetëm nga serverët e Microsoft). Kapja, natyrisht, është se kompjuteri juaj përdoret gjithashtu si një qendër për ndarjen e përditësimeve për përdoruesit e tjerë të Windows 10.

Ky funksion është aktivizuar si parazgjedhje, por mund ta çaktivizoni duke shkuar te Cilësimet> Përditësimi dhe siguria> Opsionet e avancuara> Optimizimi i dorëzimit dhe kaloni në çaktivizimin e Lejimit të shkarkimeve nga kompjuterët e tjerë.

Qendra e Veprimit Windows 10 është një qendër e dobishme për të gjitha njoftimet tuaja – aplikacionet, kujtesat, programet e instaluara së fundmi. Por mbingarkesa e njoftimeve është padyshim një gjë, veçanërisht kur shtoni njoftime të panevojshme (të tilla si këshilla për Windows) në përzierje.

Merrni nën kontroll njoftimet tuaja duke shkuar te Cilësimet> Sistemi> Njoftimet dhe veprimet dhe çaktivizoni gjëra të tilla si Merrni këshilla, truket dhe sugjerimet kur përdorni Windows ose Më tregoni përvojën e mirëseardhjes së Windows pas përditësimeve dhe herë pas here kur identifikohem për të nxjerrë në pah të rejat dhe sugjeruar, dhe njoftimet individuale të aplikacioneve.

Microsoft shtyn aplikacionet e tij në Windows Store – aq shumë, në fakt, saqë mund të shihni aplikacione që nuk i keni shkarkuar kurrë në menunë tuaj Start. Këto aplikacione të sugjeruara janë në thelb reklama.

Çaktivizoni këto reklama bezdisëse duke shkuar te Cilësimet> Personalizimi> Fillimi> Shfaqni sugjerime herë pas here në Start. Për më shumë informacion, shikoni udhëzuesin tonë të menusë Start Windows 10.

Microsoft definitivisht po mban shënime mbi preferencat tuaja dhe zakonet e shfletimit në Windows 10. Ju madje keni një ID unike reklamimi (e lidhur me llogarinë tuaj Microsoft), të cilën kompania e përdor për t’ju treguar reklama të synuara. Oh, dhe Microsoft gjithashtu e ndan këtë profil të reklamës me aplikacione të palëve të treta nga Windows Store, përveç nëse, natyrisht, e fikni këtë shkëmbim informacioni.

Mund ta çaktivizoni duke shkuar te Cilësimet> Intimiteti> Të Përgjithshëm> Lërini aplikacionet të përdorin ID -në e reklamës për t’i bërë reklamat më interesante për ju bazuar në aktivitetin tuaj të aplikacionit (Çaktivizimi i kësaj do të rivendosë ID -në tuaj).