Çaktivizoni TPM dhe Secure Boot në Windows 11 nëse e keni instaluar përmes Rufus

foto

Ka kaluar një javë që kur Windows 11 u lëshua në kanalin e qëndrueshëm. Pritja për përsëritjen e re ka qenë e vakët në pjesën më të madhe, me shumicën e ankesave që synojnë shiritin e detyrave në Qendër, Start Menu, dhe natyrisht kërkesat e harduerit që shumë besojnë se janë imponuar padrejtësisht nga Microsoft.

Përdorni aplikacionin PC Health Check për të zbuluar nëse sistemi juaj mund të ekzekutojë Windows 11. Nëse keni një kompjuter të vjetër që nuk mbështetet nga sistemi i ri operativ, hidhini një sy udhëzimeve tona ku ju tregojmë se si të instaloni Windows 11 pa TPM 2.0 Ka disa mënyra për ta bërë këtë, dhe tani ne kemi një mundësi tjetër për të anashkaluar kufizimet, falë Rufus. Mjeti popullor i krijimit të mediave bootable u përditësua gjatë fundjavës, në një version beta. Rufus Beta 2 ju lejon të çaktivizoni kërkesat TMP, Secure Boot dhe RAM për Windows 11.

Ja se si të përdorni programin. Para se të vazhdoni, sigurohuni që keni një USB flash drive që ka një kapacitet ruajtës prej 8 GB ose më shumë, për krijimin e mediave të nisshme. Ju lutemi merrni një kopje rezervë të të dhënave, fotografive ose videove, që janë në flash drive para se të vazhdoni, pasi formatimi i diskut të madh do të fshijë të gjithë përmbajtjen në të.