CEO i HP: Puna hibride po vret industrinë e printimit

foto

Ju mund të shtoni industrinë e printimit në listën në rritje të ekonomive që modeli hibrid i punës supozohet se po shkatërron me ndihmën e punonjësve. Shefi i HP-së ankohet për gjendjen e trishtuar të punëve dhe propozon një të ardhme të bazuar në abonim si një alternativë e mundshme ndaj apokalipsit të printuar që po afrohet.

foto

Ndërsa fliste me investitorët gjatë Konferencës së 40-të Vjetore të Vendimeve Strategjike të Bernstein disa ditë më parë, CEO i HP, Enrique Lores tha se numri i faqeve që printohen në shtëpi, në zyrë ose në mjediset SOHO është më i ulët se sa ishte përpara pandemisë. Përdoruesit tani po printojnë 20 për qind më pak faqe, gjë që përbën një sfidë të rëndësishme për biznesin e printimit të HP.

Numri i faqeve të printuara ka rënë “qartësisht”, tha Lores, dhe fajtori kryesor është me sa duket fenomeni i punës hibride. Më pak njerëz janë në roaming në zyra çdo ditë dhe numri i faqeve që dalin nga printerët (HP) është ulur në përputhje me rrethanat.

Letra duhet të konsiderohet si një sinjal “proxy”, tha Lores, sepse ajo që ndodh me faqet përfundimisht ndodh me pajisjet. Vlerësimet e HP-së para pandemisë ishin rreth një reduktim prej 20 përqind të aktiviteteve të lidhura me printimin dhe numrat aktualë janë pak a shumë në përputhje me parashikimet e kompanisë.

foto

Gjatë viteve të pandemisë, njerëzit në dukje ishin të zënë duke shtypur më shumë faqe sesa ishin më parë. Pas kësaj rritjeje të përkohshme, numri i faqeve të printuara filloi të bjerë përsëri. Nuk është asgjë e papritur, por një nga bizneset kryesore të HP-së është ende për shitjen e printerëve dhe furnizimeve të lidhura me to, të kushtueshme për klientët dhe organizatat e ndërmarrjeve.

Hulumtimi i publikuar më parë nga IDC deklaroi se 450 miliardë faqe më pak po shtypeshin si në mjediset e shtëpisë ashtu edhe në zyrën në vitin 2020. Kjo rënie prej 19 përqind thjesht përshpejtoi një prirje afatgjatë dhe popullariteti në rritje i punës hibride tani është gati të japë goditjen përfundimtare për industrinë dikur të lulëzuar.

HP gjithashtu vuri re se ndërsa numri i faqeve të printuara dhe shitjet e pajisjeve janë në rënie, klientët po përdorin pajisjet e tyre të printimit për periudha më të gjata kohore. Kompania është ende “duke u përpjekur të përcaktojë sasinë” këtë prirje, tha Lores, ndërsa po punon për të nxjerrë më shumë vlerë nga klientët e saj më besnikë (ose tolerues).

HP është kompania më së shumti e njohur për detyrimin e përdoruesve për të blerë fishekët e saj të pronarit mbi alternativa të lira të palëve të treta, me klientët e zemëruar që luftojnë me një veprim grupor . Kohët e fundit, korporata lançoi një ofertë abonimi “të gjitha-në-një” për të ofruar printera dhe fishekë boje për një tarifë mujore, dhe Lores tha se numri i përgjithshëm i abonentëve tani arrin në më shumë se 13 milionë klientë.