Yelp mund të padisë kompaninë me reputacion për premtimin se do të shtypë vlerësimet e këqija

foto

Yelp mund të ndjekë një padi duke akuzuar një kompani të menaxhimit të reputacionit për reklamim mashtrues të aftësisë së saj për të hequr komentet të këqija nga faqja e internetit të rishikimit të biznesit.

foto

Në një vendim të enjten vonë mbrëma, gjykatësi i qarkut amerikan William Alsup në San Francisko tha se Yelp mund të ndjekë pretendimet për shkelje të markës tregtare dhe konkurrencë të pandershme kundër ReviewVio, e cila funksionon si Dandy.

foto

Yelp tha se reklamat e ReviewVio, të cilat përfshijnë logon e Yelp, dëmtuan reputacionin e saj duke sugjeruar që bizneset mund të paguajnë për vlerësime artificialisht të yjeve.

Kjo supozohet se nënvlerësoi bizneset e ndershme që nuk do të paguajnë për të hequr komentet negative dhe minoi dobinë e faqes së internetit të Yelp për konsumatorët.

Yelp tha gjithashtu se humbi të ardhurat nga reklamat nga bizneset që paguanin për “rishikimin e hyrjes”, të cilën kompania e ndalon, ose besonte gabimisht se Yelp miratoi praktikën.

Në një vendim prej 27 faqesh, Alsup tha se Yelp pretendonte mjaftueshëm se sjellja e ReviewVio mund të shkaktonte konfuzion në lidhje me marrëdhëniet e kompanive.

“Akuzat e bëjnë të besueshme që marketingu i pretenduar i ReviewVio ndikon në zgjedhjen e (bizneseve) për të blerë shërbimet e reklamave të Yelp, shërbimet e menaxhimit të rishikimeve të ReviewVio ose asnjë shërbim për të promovuar fare veten e tyre – duke besuar se loja është manipuluar”, shkroi ai.

Alsup tha se Yelp mund të kërkojë dëmshpërblim për keqinterpretimet e supozuara të ReviewVio për bizneset, por jo për konsumatorët.

Në kërkimin e një shkarkimi, ReviewVio tha se nuk kishte prova konfuzioni, ose se “ka marrë pjesë në ndonjë lloj sjelljeje imorale ose joetike”.

Avokatët e ReviewVio nuk kishin asnjë koment të menjëhershëm.

James Daire, drejtor ligjor i asociuar në Yelp, tha se kompania me bazë në San Francisko ishte e kënaqur me vendimin.

“Gjykata e ka njohur dëmin e shkaktuar nga praktikat si porta e shqyrtimit, e cila në mënyrë mashtruese kultivon vlerësime pozitive në platformat publike dhe i kthen kritikat në kanalet private,” tha ai.