Çfarë ka të re në Chrome 94?

foto

Google Chrome merr një lëshim të ri çdo katër javë. Versioni 94 mbërriti në 21 Shtator 2021 dhe përfshin skedarë të Google Drive në Faqen e Tabit të Ri, më shumë veçori HTTPS dhe një meny të re ndarjeje. Le t’i hedhim një sy. Më herët këtë vit, Chrome shtoi “Kartat” në faqen e Skedës së Re. Në fillim, ato përfshinin gjëra të tilla si receta dhe sugjerime për blerje. Chrome 94 shton shkurtore te skedarët tuaj të Google Drive të aksesuar së fundmi.

Karta e re quhet “Nga Google Drive juaj” dhe tregon tre dokumentet dhe skedarët më të fundit të hapur. Kjo kartë mund të hiqet në të njëjtën mënyrë si kartat e tjera nëse nuk ju pëlqen.

Chrome 90 e bëri HTTPS të paracaktuar, që do të thotë se do të ngarkojë HTTPS nëse faqja e internetit e mbështet atë. Chrome 94 po e çon një hap më tej me “HTTPS-First Mode”.

HTTPS-First Mode përpiqet të përmirësojë të gjitha faqet e internetit në HTTPS. Nëse Chrome nuk është në gjendje të ngarkojë faqen me HTTPS, do të shihni një paralajmërim në ekran të plotë para se të vazhdoni me standardin më të vjetër HTTP.

Chrome 94 ka filluar testimin e një API të ri që lejon zhvilluesit e uebit të shfrytëzojnë fuqinë grafike të kompjuterit tuaj. WebGPU API do të jetë veçanërisht i dobishëm për lojërat që funksionojnë në shfletues. WebGPU API është pak më ndryshe nga API -të e vjetra WebGL dhe WebGL2. Shfletuesi mund të futet në teknologjitë e përpunimit të kompjuterit tuaj, të cilat përfshijnë “Metal” të Apple, “Direct3D” të Microsoft dhe standardin e hapur “Vulkan”.

Ashtu si me shumë gjëra që mbështeten në zhvilluesit për të zbatuar, mbështetja për këtë API të re nuk do të jetë menjëherë e dukshme në Chrome.