Valve do ju lejojë të luani lojëra në Steam para se t’i shkarkoni

foto

Steam mund të jetë platforma më e madhe e lojrave për PC, por në fund të fundit i mungojnë shumë nga komoditetet në dispozicion për lojtarët e tastierës. Sidoqoftë, një patentë e regjistruar rishtazi sugjeron që Valve po eksploron mundësinë e “lojës së menjëhershme”, një mundësi që mund t’ju lejojë të luani lojëra Steam para se të kenë përfunduar shkarkimin në kompjuterin tuaj të lojërave.

E vërejtur nga krijuesi i SteamDB Pavel Djundik, patenta përshkruan një mekanik Steam që mund të “gjurmojë operacionet e leximit të sistemit”, duke lejuar në mënyrë efektive përdoruesit të luajnë lojëra Steam para se të shkarkohen të dhënat e lojës. Sipas abstraktit të patentës, veçoria mund të përdoret gjithashtu për të zvogëluar vonesën gjatë lojës duke “tërhequr” të dhënat.

Koncepti i të luajturit lojëra gjatë shkarkimit nuk është saktësisht i ri, dhe truke të ngjashme kanë qenë të pranishme në tastierë që nga fillimi i PS4 dhe Xbox One. Thënë kështu, nëse jeni njohur me mënyrën e funksionimit të sistemit, do të dini që lojërat zakonisht janë vetëm pjesërisht të luajtshme kur nisen në mes të shkarkimit. Rrotullimi i mundshëm i Valve në teknikë mund të vijë me paralajmërime të ngjashme, por përdorimi i shprehjes “pa kufizim” të patentës mund të nënkuptojë pikërisht atë që thotë në kallaj.

Patenta e re e Valve është padyshim tërheqëse, por nuk është bërë ende një marrëveshje. Në fakt, është praktikë pak a shumë standarde që kompanitë të regjistrojnë koncepte dhe ide pavarësisht nëse ato janë në karta apo jo.

Pra, ndërsa duket se Valve të paktën ka një vizion për ‘lojë të menjëhershme’, ne do të duhet të presim dhe të shohim nëse ideja është vënë në lëvizje. Kush e di? Ndoshta do të bashkohet me optimizimin e drejtuesit Linux të AMD për t’i dhënë avantazh Steam Deck të ardhshëm sapo të hyjë në hapësirën e dorës.