Copilot për OneDrive do të marrë skedarët tuaj dhe do t’i përmbledhë ato

Në një postim në blog, Microsoft u dha përdoruesve një vështrim të fshehtë në Copilot për OneDrive, të cilin planifikon ta lëshojë në fund të prillit. Copilot për OneDrive do të marrë rolin e një lloji asistenti kërkimor, duke qenë në gjendje të gjejë, të përmbledhë dhe të nxjerrë informacione nga një gamë e gjerë skedarësh. Këto përfshijnë dokumente teksti, prezantime, spreadsheets, faqe HTML, skedarë PDF dhe më shumë. Përdoruesit mund t’i kërkojnë Copilot-it të përshtatë përmbledhjet sipas dëshirës së tyre, si p.sh. vetëm duke përfshirë pikat kryesore ose pikat kryesore nga një seksion specifik.

foto

Ne e dinim se një rinovim i AI i OneDrive do të vinte që nga vjeshta e kaluar, kur Microsoft njoftoi gjeneratën e tretë të shërbimit të ruajtjes së cloud. Kompania premtoi se AI do ta bënte kërkimin e skedarëve më të lehtë dhe më të shpejtë, dhe do të ishte në gjendje të përmbledhte dhe organizonte në mënyrë inteligjente dokumentet. Përdoruesit mund t’i kërkojnë Copilot që të gjejë shpejt dokumentet e tyre tatimore ose të përmbledhë atë prezantim të mërzitshëm PowerPoint nga puna, për shembull.

foto

Chatbot do të jetë gjithashtu në gjendje t’u përgjigjet kërkesave të gjuhës natyrore dhe t’u përgjigjet pyetjeve shumë specifike në lidhje me përmbajtjen e skedarëve të një përdoruesi. Disa shembuj të dhënë nga Microsoft përfshinin kërkesën e Copilot-it të përmbledhte në tabelë shitjet e pijeve me vlerë të një jave dhe t’i hidhte të dhënat në një pamje tabele çdo ditë. Ose, duke i kërkuar që të listojë të mirat dhe të këqijat e një projekti, ose të shfaqë skedarët më të fundit ose përkatës. Përdoruesit madje mund të kërkojnë këshilla nga Copilot se si t’i përmirësojnë dokumentet e tyre.

Copilot në OneDrive do të jetë gjithashtu në gjendje të krijojë skica, tabela dhe lista për përdoruesit, bazuar në skedarët ekzistues. Disa shembuj të dhënë ishin:

  • Duke përdorur /sales-enablement.docx si referencë, krijoni një skicë të një hapi shitjesh për një klient të ri.
  • Për këto rezyme të zgjedhura, krijoni një tabelë me emrat, titullin aktual, vitet e përvojës, kualifikimet arsimore dhe vendndodhjen aktuale.
  • Krijoni një listë me pyetjet e bëra shpesh rreth projektit Moonshot.

Përdoruesit e OneDrive do të marrin një shije të hershme të Copilot më vonë këtë muaj, kur Microsoft do të nxjerrë përmbledhjet e dokumenteve të përbashkëta . Përdoruesit mund të përfshijnë një përmbledhje të krijuar nga AI të një dokumenti Microsoft Word përpara se ta ndajnë, të cilën marrësit mund ta lexojnë në emailin e tyre përpara se të hapin dokumentin.

Copilot do të jetë i disponueshëm në OneDrive për ueb ose nga shikuesi i skedarëve në Microsoft Teams, OneDrive dhe SharePoint. Ai do të jetë i disponueshëm për klientët e punës dhe të shkollës me një licencë Copilot për Microsoft 365 diku nga fundi i prillit.