CEO i Nvidia thotë se AI mund të kalojë testet njerëzore në pesë vjet

Shefi Ekzekutiv Jensen Huang tha të Premten se inteligjenca e përgjithshme artificiale mund – sipas disa përkufizimeve – të arrijë në vetëm pesë vjet.

foto

Huang, i cili kryeson prodhuesin kryesor në botë të çipave të inteligjencës artificiale të përdorura për të krijuar sisteme si ChatGPT i OpenAI, po i përgjigjej një pyetjeje në një forum ekonomik të mbajtur në Universitetin Stanford rreth asaj se sa kohë do të duhej për të arritur një nga qëllimet e kahershme të Silicon Valley. duke krijuar kompjuterë që mund të mendojnë si njerëzit.

foto

Huang tha se përgjigjja varet kryesisht nga mënyra se si është përcaktuar qëllimi. Nëse përkufizimi është aftësia për të kaluar testet njerëzore, tha Huang, inteligjenca e përgjithshme artificiale (AGI) do të arrijë së shpejti.

“Nëse unë do të jap një AI … çdo test të vetëm që mund ta imagjinoni, ju bëni atë listë testesh dhe e vendosni përpara industrisë së shkencave kompjuterike, dhe mendoj se pas pesë vjetësh, ne do të bëjmë mirë. për secilën”, tha Huang, firma e të cilit arriti vlerën e tregut prej 2 trilion dollarësh të premten.

Deri më tani, AI mund të kalojë teste të tilla si provimet ligjore, por ende ka vështirësi në teste të specializuara mediale si gastroenterologjia. Por Huang tha se në pesë vjet ajo gjithashtu duhet të jetë në gjendje të kalojë ndonjë prej tyre.

Por sipas përkufizimeve të tjera, tha Huang, AGI mund të jetë shumë më larg, sepse shkencëtarët ende nuk janë dakord se si të përshkruajnë se si funksionojnë mendjet njerëzore.

“Prandaj, është e vështirë të arrihet si inxhinier”, sepse inxhinierët kanë nevojë për qëllime të përcaktuara, tha Huang.

Huang adresoi gjithashtu një pyetje se sa fabrika të tjera të çipave, të quajtura “fabs” në industri, nevojiten për të mbështetur zgjerimin e industrisë së AI. Raportet e mediave kanë thënë se Shefi Ekzekutiv i OpenAI Sam Altman mendon se nevojiten shumë më tepër fabrika.

Huang tha se do të nevojiten më shumë, por çdo çip gjithashtu do të përmirësohet me kalimin e kohës, gjë që vepron për të kufizuar numrin e çipave të nevojshëm.

“Ne do të kemi nevojë për më shumë fabrika. Megjithatë, mbani mend se ne po përmirësojmë gjithashtu algoritmet dhe përpunimin e (AI) jashtëzakonisht me kalimin e kohës,” tha Huang. “Nuk është sikur efikasiteti i llogaritjes është ai që është sot, dhe për këtë arsye kërkesa është kaq e madhe. Unë jam duke e përmirësuar kompjuterin me një milion herë gjatë 10 viteve.”