Corsair dhe Opera bashkohen për të sjellë RGB në shfletuesit e uebit

foto

Në një azhurnim të ri për Opera GX, versionin e lojërave të shfletuesit të internetit të Opera, tani mund të vendosni ndriçimin RGB, i cili ndriçon pajisjet periferike dhe pajisjet në kompjuterin tuaj, në veprime të caktuara në internet me pajisjet periferike të Corsair’s, kështu që efektet e ndriçimit të tyre do të ndryshojnë në varësi të cfare po ben ne shfletues ..

Nëse përdorni një kompjuter kryesisht për lojëra, ka një shans të mirë që të keni krijuar tashmë profile të shumta ngjyrash me komponentët dhe pajisjet periferike të aktivizuara nga RGB të instaluara në pajisjen tuaj.

Aftësia për të sinkronizuar efektet e ndriçimit RGB të harduerit tuaj me atë që po ndodh në lojëra ka kohë që ekziston, por me kaq shumë pajisje periferike të lojërave që ende vazhdojnë të përfshihen në RGB, u ndje e pashmangshme që ne përfundimisht të shohim të aktivizuar me RGB shfletuesit e uebit.

Por, ne donim të mësonim më shumë për këtë bashkëpunim midis Opera dhe Corsair, kështu që folëm me Menaxherin e Produkteve për Opera GX, Maciej Kocemba, se si dhe pse ndodhi kjo.

Ne donim të pyesnim se si erdhi kjo veçori me Corsair. “Me Opera GX, ne po synojmë të përputhen me shijet dhe nevojat e lojtarëve,” shpjegon Kocemba. “Njëra prej tyre është që konfigurimi juaj të përputhet dhe t’i përgjigjet gjithçkaje që ndodh në ekran. Corsair, si një nga prodhuesit kryesorë të pajisjeve të lojërave në botë, ishte një zgjedhje e qartë. Ne kemi punuar me ekipin e Corsair për mjaft kohë për ta bërë këtë integrim të përsosur. “

Kocemba na tha se mund të vendosni deri në 15 veprime të shfletuesit për t’u sinkronizuar me Corsair RGB, me pesë animacione të paracaktuara që mund të përdoren gjithashtu. Por ndërsa kjo krijon ngjyrat dhe animacionet për veprimet e shfletuesit, ne pyesim veten nëse kjo veçori vlen edhe për lojërat e shfletuesit dhe aplikacionet e tjera në internet që përdoruesit kanë shënuar.

“Upshtë në lojë dhe zhvilluesit e saj të vendosin se si t’i përgjigjen ngjarjeve në lojë,” sqaron Kocemba. “Ne po mbulojmë të gjitha ngjarjet që lidhen me shfletuesin si shkarkimet, njoftimet që vijnë nga lajmëtarët etj.”

Ndërsa na u tha se nuk kishte veçori të aksesueshmërisë si pjesë e këtij bashkëpunimi RGB, nisja e Windows 11 më 5 tetor është në prag. Ne donim të shihnim nëse Opera GX do të ishte në Dyqanin e ri të Microsoft në ditën e parë.

“Ne po shqyrtojmë mundësitë për të futur Opera GX në Windows Store, por pa asnjë lidhje me veçorinë GX Lights,” na tha Kocemba.