Pronari i Boston Dynamics, Hyundai vendos Spot për monitorimin e sigurisë në fabrikë

foto

Në qershor, Hyundai përfundoi një marrëveshje për kontrollin e interesit në Boston Dynamics. Gjiganti Korean i automobilave pa dyshim ka disa plane madhështore për integrimin e teknologjisë së firmës me bazë në Massachusetts në shumë prej automjeteve të tyre të lëvizjes me koncept të ardhshëm-megjithatë, tani për tani, ka të bëjë më shumë me vënien në punë të robotëve ekzistues.

Hyundai njoftoi sot mbërritjen e “Robotit të Shërbimit të Sigurisë së Fabrikës” të quajtur me qëndrueshmëri. Menjëherë filloi t’i referohej njësisë si “Roboti” për arsye të shkurtësisë në njoftimin, dhe unë jam i prirur të bëj të njëjtën gjë, sepse kush ka kohë të shkruajë një duzinë “Robot të Shërbimit të Sigurisë së Fabrikës”?

Roboti (shikoni?) Është në thelb një version i modifikuar i Spot i krijuar për inspektime të sigurisë në fabrika. Natyrisht, Hyundai po fillon afër shtëpisë, duke nxjerrë pilotin e tij të parë në një fabrikë të Seulit për filialin, Kia.

Spot, er, Robot, vjen i pajisur për lidar dhe një aparat termik, të cilët skanojnë hapësirën për temperatura të larta, rreziqe nga zjarri dhe dyer të hapura. Nëse ndjen diçka jashtë, do të dërgojë një paralajmërim përmes një siti të sigurt. Ai ndan imazhe dhe të dhëna në kohë reale, dhe si Spot, ose mund të veprojë në mënyrë autonome ose të kontrollohet nga distanca.

“Roboti i Shërbimit të Sigurisë së Fabrikës është projekti i parë i bashkëpunimit me Boston Dynamics. Roboti do të ndihmojë në zbulimin e rreziqeve dhe sigurimin e sigurisë së njerëzve në vendet industriale, “tha Dong Jin Hyun i Hyundai në një njoftim. “Ne gjithashtu do të vazhdojmë të krijojmë shërbime të zgjuara që zbulojnë rreziqet në vendet industriale dhe ndihmojnë në mbështetjen e një mjedisi të sigurt pune përmes bashkëpunimeve të vazhdueshme me Boston Dynamics.”

Në përgjithësi, nëse e dini se çfarë mund të bëjë Spot, ju e kuptoni thelbin e Robotit këtu, megjithëse me sensorë shtesë të montuar. Në fillim të kësaj jave, Boston Dynamics njoftoi veçori shtesë të mbledhjes së të dhënave për robotin.