Deepgram lançon programin e fillimit të njohjes së zërit, prej 10 milion dollarësh

foto

Deepgram, një startup që zhvillon modele të njohjes së zërit për ndërmarrjen, njoftoi sot Deepgram Startup Program për t’u siguruar kompanive të zgjedhura modele të të folurit të trajnuara me porosi. Krahas këtij lajmi, Deepgram ka shtuar një sërë veçorish në platformën e tij, duke përfshirë një tastierë të azhurnuar të zhvilluesit, kompletet e zhvillimit të softuerit dhe dokumentacionin API.

“Pandemia përshpejtoi nevojën për përvoja dixhitale dhe teknologjia e zërit u shfaq si një domosdoshmëri për kompanitë që kërkojnë të qëndrojnë të lidhur si me punonjësit ashtu edhe me klientët,” tha CEO dhe bashkëthemeluesi Scott Stephenson për VentureBeat përmes postës elektronike. “Me Deepgram Startup Program, ne po armatosim gjeneratën e ardhshme të startupeve dhe zhvilluesve me mjetet që u duhen për të shkëlqyer në hapësirën e fjalimit.”

Sipas Stephenson, Programi i fillimit Deepgram është krijuar për të ndihmuar sipërmarrësit dhe zhvilluesit “të shfrytëzojnë fuqinë e njohjes së të folurit shpejt dhe lehtë pa asnjë kosto”. Si pjesë e programit, Deepgram do të ofrojë 10 milion dollarë kredite falas, me një fokus të veçantë në fillimet në arsim dhe përvojat e punonjësve.

Ndërsa është më i vogël në shkallë sesa, të themi, përshpejtuesi Alexa i Amazon, kompanitë që marrin pjesë në Deepgram Startup Program nuk do të kenë nevojë të paguajnë një tarifë ose të heqin dorë nga kapitali. Për më tepër, përfituesit do të jenë në gjendje të përdorin fondet në lidhje me çdo grant ekzistues, farë, inkubator dhe përfitime të përshpejtuesit.

“Ne besojmë fuqimisht se fjalimi është ndërfaqja tjetër e programueshme dhe me këto azhurnime ne jemi të ngazëllyer për të parë mundësitë që njohja e të folurit do të vazhdojë të krijojë,” vazhdoi Stephenson.

Ndër aftësitë që Deepgram lëshoi ​​për të përkuar me fillimin e Deepgram Startup Program, pika kryesore është një tastierë e zhvilluar zhvilluesi. Një nga karakteristikat kryesore është Misionet, e cila u siguron përdoruesve një rrugë mësimi për të filluar me Deepgram. Konsola gjithashtu synon të thjeshtojë përdorimin dhe faturimin duke ofruar kredite promovuese dhe regjistrim të automatizuar, si dhe menaxhim të llogarisë.

Sa i përket kompleteve të zhvillimit të softuerit, ato u mundësojnë zhvilluesve të transkriptojnë si transmetim në kohë reale ashtu edhe audio të para-regjistruar, duke shfrytëzuar bibliotekat, dokumentacionin, mostrat e kodit dhe proceset e shkruara për Python dhe Node.js.

Programi i fillimit Deepgram dhe veçoritë e reja vijnë pasi Deepgram ngriti 25 milionë dollarë në kapital nga Tiger Global dhe investitorë të tjerë. I diplomuari në San Francisko, Kaliforni Y Combinator, i cili u themelua në vitin 2015 nga Noah Shutty dhe Stephenson, pretendon se ka përpunuar më shumë se 100 miliardë fjalë deri më sot për mbi 60 klientët e tij.