Raspberry Pi ndalon hajdutët e postës me AI

foto

Ne shfaqim shumë krijime të lezetshme Raspberry Pi këtu në Tom’s Hardware dhe disa nga projektet më të mira të Raspberry Pi që kemi pasur kënaqësinë të shfaqim vijnë nga mendja krijuese e Ryder Damen. Sot ne po ndajmë këtë sistem të zgjuar, por disi agresiv, të sigurisë së paketave të mundësuar nga Raspberry Pi.

Sipas Ryder, ideja erdhi pasi dikush vodhi një paketë nga veranda e tij. Zgjidhja e tij? Inxhinier një sistem alarmi të kontrolluar nga Raspberry Pi për të identifikuar hajdutët me ndihmën e inteligjencës artificiale.

Komponentët e përdorur janë mjaft të thjeshtë, por të bashkuar krijojnë një sistem kompleks kaosi për hajdutin e mundshëm. Një aparat fotografik përdoret për të vëzhguar verandën në kohë reale. Ryder trajnoi një model të personalizuar për TensorFlow për të njohur kur një paketë është ose nuk është e pranishme. Ky sistem TensorFlow punon së bashku me Python për të sinjalizuar sistemin e alarmit.

Pasi të aktivizohet, një sirenë bie dhe një dritë e kuqe ndizet. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, spërkatësit në oborr aktivizohen dhe ndërhyrës takohen me një shpërthim mielli ndërsa largohen nga veranda. Duke dashur të shmangë çdo shkaktar të padëshiruar, Ryder gjithashtu trajnoi kamerën për të njohur fytyrën e tij e cila do të çarmatosë sistemin e alarmit.