DJI zgjerohet në e-biçikleta dhe sisteme drejtimi

foto

DJI po zgjerohet në biçikleta elektrike në një mënyrë të madhe me sistemin e saj të ri të drejtimit Avinox dhe markën e biçikletave elektronike Amflow. Kompania më e njohur për dronët e saj po lançon biçikletën e saj të parë elektronike – biçikletën elektrike malore me fibër karboni Amflow PL – para fundit të vitit, e kompletuar me motorin Avinox me lëvizje të mesme dhe baterinë me karikim të shpejtë. Ajo ka kaq shumë karakteristika të zgjuara dhe të fuqishme të paketuara në një biçikletë elektronike relativisht të lehtë, saqë duhet të tërheqë vëmendjen e konkurrentëve si Bosch dhe Specialized.

foto

Si një vitrinë për sistemin e ri të drejtimit Avinox të DJI, biçikleta elektronike Amflow PL përmban një çift rrotullues shumë mbresëlënës 120 Nm dhe 1000 W fuqi rritëse sipas kërkesës për të kapërcyer edhe pjerrësitë më të pjerrëta. Përndryshe, motori i tij “jashtëzakonisht i qetë” me drejtim të mesëm është vlerësuar për 250 W fuqi nominale me një maksimum 850 W. Bateria e saj e lëvizshme 800 Wh mund të karikojë shpejt nga zero në 75 për qind në 1,5 orë të shpejta kur përdorni karikuesin 2A/508W GaN të Amflow.

Pavarësisht gjithë asaj fuqie dhe kapaciteti të baterisë, Amflow PL peshon vetëm 19.2 kg (pak më shumë se 42 paund), pjesërisht falë një kornize 2.27 kg fibër karboni, 2.52 kg sistemit Avinox dhe vendimit tuaj për ta përshtatur atë me baterinë më të vogël 600 Wh.

foto

Biçikleta përmban një ekran me prekje OLED me ngjyra dy inç të integruar në kornizë dhe një aplikacion Avinox për qasje pa tel në biçikletë dhe të gjitha të dhënat e ngasjes. Biçikleta do të bjerë një alarm në rast problemi dhe do t’ju njoftojë për vendndodhjen e saj në aplikacion. Ai ka katër mënyra të asistencës për pedale, duke përfshirë një modalitet automatik që përshtat shpërndarjen e energjisë bazuar në rezistencën e kalërimit. Përfundimi i pikave kryesore është një portë karikimi USB për telefonin ose kompjuterin tuaj të biçikletës, një sistem i plotë pezullimi nga Fox dhe një kornizë që mund të strehojë të dy rrotat e pasme 27,5 inç dhe 29 inç.

“Ekspertiza jonë në teknologjinë e baterive dhe motorëve e akumuluar në dronët dhe sistemet e stabilizimit të kamerave, na kanë çuar në krijimin e Avinox”, thotë Christina Zhang, drejtore e lartë e strategjisë së korporatës në DJI. “Është një lëvizje e natyrshme që DJI të zgjerohet në këtë fushë pasi ne kemi zotëruar teknologjitë thelbësore për një sistem biçikletash elektrike, në drejtim të zhvillimit të besueshëm të motorit, menaxhimit të baterive, dizajnit mekanik dhe inxhinierisë.”

Kompania gjithashtu ka zhvilluar zgjidhje inteligjente të drejtimit të automjeteve në Kinë gjatë viteve të fundit, disa prej të cilave tashmë mund të gjenden në disa modele makinash. Kohët e fundit, kompania u zgjerua në tregun e madh të baterive të konsumit me lançimin e stacioneve të saj të para të energjisë.

Amflow PL pritet të dërgohet në tremujorin e katërt. DJI më thotë të pres një çmim diku midis 7,000 dhe 12,000 € (7,500 dhe 12,850 dollarë), gjë që e vë atë në konkurrencë të drejtpërdrejtë me biçikletat sportive elektrike premium si seria Turbo e Specialized. DJI thotë se Amflow PL do të jetë i disponueshëm nga tregtarët e autorizuar në Gjermani, MB dhe Australi “ndër të tjera”.