John Hennessey Venom F5 përplaset me shpejtësi 250 mph në pistën e Qendrës Hapësinore Kennedy

foto

Pronari John Hennessey thotë se shoferi i testit u largua pa asnjë lëndim pavarësisht incidentit të frikshëm me shpejtësi të lartë.

foto

Rekordet e shpejtësisë do të ndiqen gjithmonë. Më e madhe, më e fortë, më e lehtë dhe më e shpejtë shkon mantra. Sigurisht, nëse e ndërtoni, duhet ta provoni. Sepse nëse një test instrumenti nuk konfirmon pretendimet tuaja, atëherë, ato janë thjesht pretendime. Por me shpejtësi të madhe vjen një rrezik i madh, veçanërisht në fushën e hipermakinave dhe supermakinave. Thjesht pyesni Hennessey Performance.

Prodhuesi me bazë në Teksas po kryente teste nga 0 në 250 mph të një organizimi të ri aerodinamik për hipermakinën e tij Venom F5 të hënën kur gjërat shkuan keq. Në një postim në mediat sociale, themeluesi dhe pronari i kompanisë John Hennessey deklaroi se prototipi Venom F5 po kthente numra të fortë përshpejtimi kur një problem me forcën e poshtëm bëri që shoferi i testit të humbiste kontrollin. Hennessey nuk dha shumë detaje të incidentit, përveçse falënderoi reaguesit e parë dhe stafin në vend, dhe deklaroi se shoferi u largua “pa lënduar”.

Venom F5 “Revolution” Coupe, varianti i ri i kupës standarde i përqendruar në pista, thuhet se jep më shumë se 800 paund forcë ulëse në 186 mph dhe më shumë se 1,400 paund në 249 mph. Hennessey nuk tha se cili model Venom F5 ishte duke u testuar, por aftësia e shoferit për t’u larguar nga çdo gjë që është në distancë afër atyre shifrave të forcës së poshtme është një dëshmi e forcës dhe sigurisë së përgjithshme të automjetit. Megjithatë, ka të ngjarë të ishte një përvojë e tmerrshme.

Gjetja e një lokacioni për të testuar një automjet me shpejtësi kaq të mëdha ishte një provë më vete. Performanca Hennessey zakonisht përfundon në pista. Për këtë test të veçantë, ekipi i Hennessey ishte në objektin e zbarkimit të Shuttle në Qendrën Hapësinore Kennedy të NASA-s (KSC).

foto

I shpallur në vitin 2017, Venom F5 ofroi 1600 kuaj fuqi për një çmim prej 1.6 milionë dollarësh. Kur librat e porosive më në fund u hapën (dhe u mbyllën) në 2021, gjithçka ishte rritur. Kuajfuqia tani ishte 1,817, dhe çmimi ishte 2.1 milion dollarë. Por për të arritur shpejtësinë maksimale të pretenduar prej 311 mph, makina e prodhimit do të dërgohej pa airbag dhe me një pllakë ” show and display ” vetëm për blerësit amerikanë.

Me një motor 6.6-litërsh dy-turbo “Fury” V8, Venom F5 përmban një shasi dhe trup me fibër karboni, peshon më pak se 3000 paund dhe mund të shkojë nga 0 në 124 mph në 4.7 sekonda. Vitin e kaluar, u njoftua një version i akorduar në këngë. Gjithashtu i kufizuar në vetëm 24 makina, Venom F5 “Revolution” Coupe rikalibron motorin “Fury” të kupës standarde dhe shton modalitete të tjera si përmirësimet aero, një pezullim të rirregulluar, rrota të reja dhe një ajrosje të montuar në çati. Varianti i Revolucionit do t’ju kthejë 2.7 milionë dollarë.

Hennessey tha se ekipi do të “vlerësojë të dhënat aerodinamike për të përcaktuar shkakun rrënjësor” të humbjes së forcës.