Elon Musk shpërndan foto të Starship-it të ri që do lëshohet në orbitë për herë të parë

foto

SpaceX po përgatitet të nisë anijen e saj Starship në një fluturim test orbital, sipas cicërimave nga Elon Musk. Kompania private e hapësirës shpreson që Starship të përfaqësojë të ardhmen e misioneve të saj në hapësirë, duke e çuar njerëzimin në Hënë dhe më tej.

Por së pari duhet t’i nënshtrohet një sërë testesh për të siguruar që është i sigurt nisja dhe transportimi i njerëzve. SpaceX ka ndërtuar një numër versionesh të Starship-deri në SN15-por ato kanë provuar vetëm fluturime provë në lartësi të larta, në lartësi afërsisht të ngjashme me një aeroplan tradicional.

SpaceX po përgatitet të lëshojë SN20, megjithatë, me një lëshim që do ta shohë atë të nisur aq lart sa të mund të shkojë në orbitë. Një lëshim i tillë pritet në çdo kohë nga ky muaj.

Në këtë test, i cili pritet të ndodhë nga selia e SpaceX në Teksas, Starship do të kryhet në fluturimin e tij fillestar nga përforcuesi Super Heavy. Ajo fazë përforcuese më pas do të shkëputet nga faza e dytë dhe do të lundrojë përsëri në Tokë, duke zbarkuar në Gjirin e Meksikës.

Starship do të hyjë pastaj në orbitë, do të fluturojë mbi Tokë dhe do të spërkasë poshtë në det.

Musk tani ka postuar në Twitter një mori fotografish që tregojnë se ata motorë janë të pajisur në përforcues, për të siguruar që mund të mbajë Starship në hapësirë ​​në atë provë, e cila me sa duket po afrohet.