Elon Musk synon të emërojë pasardhësin e tij si CEO i Twitter deri në fund të vitit 2023

foto

Elon Musk tha të mërkurën se ai mund të jetë në gjendje të emërojë pasardhësin e tij si CEO i Twitter deri në fund të vitit 2023, por së pari duhet të “stabilizojë” kompaninë e tij të mediave sociale.

foto

“Mendoj se duhet ta stabilizoj organizatën dhe thjesht të sigurohem që të jetë në një vend të shëndetshëm financiarisht dhe që udhërrëfyesi i produktit të jetë i përcaktuar qartë”, tha Musk në Samitin e Qeverisë Botërore në Dubai.

foto

“Unë mendoj se ndoshta nga fundi i këtij viti duhet të jetë koha e duhur për të gjetur dikë tjetër për të drejtuar kompaninë sepse mendoj se ajo duhet të jetë në një pozicion të qëndrueshëm rreth fundit të këtij viti.”

Musk mori postin e CEO të Twitter në tetor si pjesë e blerjes së tij prej 44 miliardë dollarësh të firmës së mediave sociale.

Miliarderi tregoi në fund të vitit të kaluar se ai nuk pret të jetë përgjithmonë CEO i Twitter dhe përfundimisht do t’ia dorëzojë frenat dikujt tjetër.

Në dhjetor, Musk postoi një sondazh në Twitter duke pyetur njerëzit nëse ai duhet të largohej nga posti i kreut të Twitter. Shumica e 17.5 milionë votave thanë po.

“Do të jap dorëheqjen si CEO sapo të gjej dikë mjaft budalla për të marrë vendin e punës! Pas kësaj, unë thjesht do të drejtoj ekipet e softuerit dhe serverëve,” shkroi Musk në Twitter pas sondazhit.

CNBC raportoi në dhjetor se Musk po kërkonte në mënyrë aktive një pasardhës.

Mandati i tij në Twitter deri më tani ka qenë i vështirë, i shënuar nga shkurtime masive të stafit dhe reklamuesit që ikin ose shkurtojnë shpenzimet e tyre në platformë.

Ndërkohë, investitorët në kompaninë tjetër të Musk Tesla
janë të shqetësuar se ai mund të shpërqendrohet nga ngjarjet në Twitter në një kohë kur prodhuesi i automjeteve po përballet me sfidat e kërkesës dhe konkurrencën në rritje. Musk shiti miliarda dollarë aksione Tesla për të financuar blerjen e tij në Twitter.

Musk foli për të menduarit pas blerjes kundrejt ndërtimit të kompanisë së tij të mediave sociale.

“Mendova të krijoj diçka nga e para, por mendova se Twitter ndoshta do të përshpejtonte përparimin kundrejt krijimit të diçkaje nga e para me tre deri në pesë vjet”, tha Musk. “Dhe unë mendoj se ne po shohim vetëm një përshpejtim të jashtëzakonshëm teknologjik që tre deri në pesë vjet vlejnë shumë.”

Musk foli për motivimet e tij për blerjen e Twitter, duke thënë se ai ishte “pak i shqetësuar për drejtimin dhe efektin e mediave sociale në botë, dhe veçanërisht Twitter”.

“Mendova se ishte shumë e rëndësishme që të kishte një lloj sheshi publik dixhital të besuar maksimalisht, ku njerëzit brenda vendeve dhe ndërkombëtarisht mund të komunikonin me sa më pak censurë të lejuar me ligj. Natyrisht, kjo ndryshon shumë sipas juridiksionit.”

Komentet e tij i bëjnë jehonë atyre që ai ka bërë gjatë viteve të fundit. Ai e ka etiketuar veten si “absolutist i fjalës së lirë”.

Megjithatë, Musk tha të mërkurën se kompanitë e mediave sociale “duhet t’u përmbahen ligjeve të vendeve të tjera dhe të mos përpiqen të vënë gishtin e madh në peshore përtej ligjeve të vendeve”. Ai akuzoi Twitter-in për imponimin e “vlerave” të San Franciskos dhe Universitetit aty pranë të Kalifornisë, Berkeley, të cilin ai e përshkroi si një “ideologji të veçantë”, në mënyrën se si ai drejtonte biznesin e tij.

“Mendova se ishte e rëndësishme, disi, për të ardhmen e qytetërimit që të përpiqej të korrigjonte atë gisht në peshore”, tha Musk, duke përshkruar motivet e tij pas blerjes së Twitter.

Musk është përballur me kritika, nga njëra anë, për mbrojtjen e fjalës së lirë, ndërkohë që është në përputhje me ligjet e censurës në vende, një linjë e mirë që ai po përpiqet të ecë, siç pasqyrohet në komentet e tij.

Polemika e fundit u përqëndrua rreth një dokumentari të BBC-së që ishte kritik ndaj kryeministrit indian Narendra Modi. Qeveria indiane muajin e kaluar urdhëroi platformat e internetit dhe kompanitë e mediave sociale, përfshirë Twitter, të bllokojnë lidhjet dhe videot e dokumentarit. Twitter dukej se ishte në përputhje me urdhrin, sipas NBC News.

Musk iu përgjigj një përdoruesi në janar duke pyetur nëse ishte e vërtetë që Twitter ishte në përputhje me urdhrat e qeverisë indiane.

“Së pari kam dëgjuar. Nuk është e mundur që unë të rregulloj çdo aspekt të Twitter në mbarë botën brenda natës, ndërkohë që ende drejtoj Tesla dhe SpaceX, ndër të tjera”, u përgjigj Musk.