Epic Games tani pranon videolojra të vetë-publikuara në dyqanin e saj

foto

Epic Games tani po teston një sistem që do ta bëjë më të lehtë për zhvilluesit të vetë-publikojnë në Dyqanin e Epic Games. Për përdoruesit, mjetet e reja nënkuptojnë që biblioteka e dyqanit “do të rritet më shpejt se kurrë më parë”, thotë kompania.

Tani për tani, marrja e një loje të miratuar dhe botuar në Epic Game Store kërkon të punoni drejtpërdrejt me Epic në çdo hap të procesit. Kompania planifikon mjetet e reja të vetë-publikimit për të thjeshtuar procesin, duke lejuar zhvilluesit të “krijojnë faqet e tyre të produkteve, arritjet, çmimet, ofertat dhe të ngarkojnë ndërtesa dhe azhurnime” në dyqan.

Sistemi është i ngjashëm me Steam Direct, i cili lejon çdo zhvillues të paraqesë lojën e tij në Steam dhe ta publikojë atë në platformë me pagesë. Për Steam, vetë-publikimi rriti shumë numrin e lojërave që lëshoheshin në platformë, por u kritikua gjithashtu nga përdoruesit për humbjen e kontrollit të cilësisë, gjë që rezultoi në një fluks të mjeteve lopatore. Përgjigja e Valve nuk ka qenë krijimi i një procesi më të rreptë miratimi, por përsëritja e mjeteve dhe algoritmeve të filtrimit që përcaktojnë se cilat lojëra përdoruesit shohin së pari në vitrinën e dyqanit Steam.

Epic thotë se mjetet e saj në mënyrë të ngjashme do të rezultojnë në “më pak varësi” nga ekipi i Epic Games Store, megjithëse është e paqartë nëse kjo do të thotë që lojërat ende do të rishikohen individualisht në detaje para se të lejohen të dalin drejtpërdrejt. Postimi në blog gjithashtu nuk thotë në mënyrë eksplicite nëse do të ketë apo jo tarifë për paraqitjen e lojës. Steam tarifon 100 dollarë. Ne e pyetëm Epic për këto detaje, por kompania nuk pranoi të komentojë tani për tani.

Epic thotë se kërkesat e saj kryesore për publikim janë që lojërat të fillojnë, funksionojnë dhe të jenë në përputhje me përshkrimin në faqen e lojës. Lojërat me shumë lojtarë gjithashtu duhet të mbështesin plotësisht lojën e kryqëzuar në të gjitha vitrinat e PC -ve.

Ekziston gjithashtu një listë e përmbajtjeve të ndaluara e cila përfshin çdo gjë “urrejtëse ose diskriminuese”, pornografi, materiale të paligjshme dhe gjëra të tilla si mashtrimet dhe malware të maskuar si lojëra. Steam ka rregulla të ngjashme, përveç se Steam lejon lojëra pornografike për sa kohë që ato nuk përshkruajnë njerëz të vërtetë (një dallim që ka shkaktuar disa konfuzione dhe polemika në të kaluarën).

Ajo që Steam në përgjithësi nuk bën është të refuzojë lojërat në bazë të cilësisë ose shijes, përveç në raste ekstreme (ajo hoqi një lojë që simulonte të shtënat në shkollë, për shembull). Çfarë lloj gjykimi e quan apo nuk do të bëjë Epic, ende nuk do të shihet, edhe pse kur u lançua Epic Games Store, CEO Tim Sweeney tha se nuk do të pranojë lojëra “të turpshme”.

Sistemi i vetë-publikimit të Epic po prezantohet tani në beta të mbyllur për të “testuar stresin e veglave dhe për ta përmirësuar atë me reagimet e zhvilluesve duke rritur numrin e lojërave dhe aplikacioneve në Dyqanin Epic Games”. Kushdo që kërkon të marrë pjesë mund të plotësojë një formular që do të merret parasysh.

Sistemi i ri duhet të jetë një lajm i mirë për numrin në rritje të zhvilluesve që po zgjedhin të publikojnë vetë lojërat e tyre dhe mund të mos kenë mjetet për të marrë një përfaqësues të Epic Store në telefon. Zhvilluesi i Trashit të Vdekjes Stephan Hövelbrinks zbuloi në Twitter se loja e botuar vetë ka arritur të rimbursojë kostot e saj të zhvillimit në dy javë. Ndërkohë, zhvilluesi i Outriders People Can Fly ka pasur probleme me botuesin Square Enix, duke e cituar atë si një arsye për të zgjedhur të vetë-publikojë një lojë të ardhshme, aktualisht të paparalajmëruar.

Në lajmet Epic të lidhura në mënyrë tangenciale, zhvilluesi indie Innersloth shprehu zhgënjim me kompaninë në fillim të kësaj jave për ndoshta marrjen e disa sugjerimeve shumë të shumta nga Our Us për mënyrën më të re të lojës të Fortnite, Fortnite Impostors.