Tesla Model S Plaid dhe Rimac Nevera përballen në garën më të shpejtë në botë

foto

Kur Tesla Model S Plaid tërhoqi garën me Porsche Taycan Turbo S, dukej si një ndeshje që ishte krejtësisht e padrejtë. Plaid, në fund të fundit, ishte në një nivel krejtësisht të ndryshëm, duke qenë një sedan me katër dyer që është i aftë të konkurrojë me hiper-makina në çerek milje. Dhe tani, Model S Plaid ka arritur ndeshjen e tij në formën e Rimac Nevera, një hiperkarinë prej 2.4 milion dollarë me katër motorë elektrikë dhe 1.914 kuaj fuqi.

Vrapuesi veteran i tërheqjes, Brooks Weisblat i kanalit DragTimes të YouTube kohët e fundit mori një ftesë për të vendosur disa rekorde çerek milje në Rimac Nevera, e cila tani është në dispozicion. Vetëm 150 Neveras do të ndërtoheshin, duke e bërë atë një hiper-makinë ultra-ekskluzive tërësisht elektrike. Me një shpejtësi 0-60 mph 1.85 sekonda dhe një shpejtësi maksimale 258 mph, Nevera është një nga makinat më të shpejta në botë, me ndalesë të plotë.

Atëherë ishte jashtëzakonisht emocionuese të shihje përbindëshin e të gjithë përbindëshave përballë Tesla Model S Plaid, një transportues familjar me katër dyer, 130 mijë dollarë që ka 1.020 kuaj fuqi dhe një shpejtësi 0-60 mph 1.99 sekonda (me një shtrirja e këmbëve). Model S Plaid është një automjet tmerrësisht i shpejtë, dhe në disa muajt që ka qenë në prodhim, ai tashmë ka fituar një reputacion për shkatërrimin e praktikisht të çdo makine prodhimi në një kilometër e gjysmë.

Atëherë nuk ishte për t’u habitur që kur këta dy titianë elektrikë u përballën në një çerek milje, filloi gara më e shpejtë në botë e tërheqjes së makinave të prodhimit. DragTimes kreu vrapime të shumta midis dy automjeteve, dhe rezultatet ishin të papritura dhe të mahnitshme në të njëjtën kohë. Nevera prej 2.4 milion dollarësh ishte në gjendje të mbizotëronte Model S Plaid, por përbindëshi me katër dyer i nënçmuar prej 130k dollarësh performoi gjithashtu shumë mirë.

Me pak përgatitje, Model S Plaid vrapoi një çerek milje në 9.27 sekonda me 152.68 mph, që është jashtëzakonisht mbresëlënëse për një automjet të madhësisë dhe çmimit të tij. Sidoqoftë, kjo bie nën vrapimin e Rimac Nevera, e cila u përfundua në 8.58 sekonda me 167.51 mph. Duke marrë parasysh që të dy makinat janë automjete prodhimi, këto rezultate nuk janë asgjë tjetër veçse të pabesueshme, dhe ato nxjerrin në pah faktin se mosha e makinave të performancës ICE ka mbaruar vërtet.