Fabrika e baterive Tesla Giga Berlin fillon funksionimin

foto

Fabrika e baterive Tesla Giga Berlin është vënë në punë. Përditësimi u lidh nga Ministri i Ekonomisë i Brandenburgut, Jörg Steinbach (SPD) të mërkurën.

foto

Ndërsa fliste në parlamentin e shtetit, Steinbach sqaroi se Tesla po prodhon vetëm komponentë individualë të baterive në objektin e baterive të Giga Berlin, ndryshe nga planet origjinale të kompanisë. Besohet se Tesla zgjodhi t’i jepte përparësi fabrikës së baterive të Giga Texas në Shtetet e Bashkuara për momentin për shkak të stimujve të favorshëm tatimorë të vendit.

foto

Në një koment për rbb24, Steinbach vuri në dukje se fabrika e baterive të Giga Berlin është tashmë e mbushur me aktivitet. Ai gjithashtu vuri në dukje se pavarësisht se procesi i plotë i prodhimit të baterive nuk është bërë në kantier, ajo që është e rëndësishme është hapi i prodhimit deri në të cilin janë përfunduar pjesët e baterive. Dhe në këtë kuptim, objekti i baterisë së Tesla-s Giga Berlin është tashmë i avancuar mirë.

“Ndërtesa po gumëzhin. Është plot… Ajo që prodhohet atje si produkt paraprak në vend e shfrytëzon plotësisht këtë ndërtesë në vend, “tha Steinbach.

Ndërsa fabrika e baterive të Giga Berlin është tashmë funksionale, nuk do të ishte befasuese nëse prodhuesi i automjeteve elektrike zgjeron objektin në të ardhmen e afërt. Ministri, megjithatë, vuri në dukje se Tesla ende nuk ka paraqitur një kërkesë për ndonjë zgjerim të fabrikës. “Nuk ka ende një kërkesë për miratim të pjesshëm,” tha ai.

Kështu, përveç një deklarate të qëllimit, qeveria e shtetit nuk është vënë në dijeni për planet e sakta të Tesla-s për zgjerimin e objektit të baterive të Giga Berlin. Steinbach gjithashtu hodhi poshtë shqetësimet e ambientalistëve që janë kundër Giga Berlin, duke deklaruar se “Ne e shohim atë më optimistë se ju”.

Ambientalistët kanë shprehur kundërshtimin e tyre ndaj zgjerimit të fabrikës së baterive të Giga Berlin, me argumentin se ujërat nëntokësore në zonë do të dëmtohen nëse objekti zgjerohet. Steinbach vuri në dukje se ai beson se Ministri i Mjedisit Axel Vogel (Të Gjelbërit) dhe Autoriteti i Ujërave të Ulët të distriktit Oder-Spree do të jenë në gjendje të gjejnë një “zgjidhje të përshtatshme” për këtë çështje.