Facebook sjell Reels në iOS SHBA

foto

Sot ne po lançojmë Reels në Facebook për iOS dhe Android në SHBA. Ne po sjellim aplikacione përvoja dhe mjete argëtuese video të shkurtra, argëtuese që kanë frymëzuar krijuesit në Instagram për më shumë krijues dhe auditorë në aplikacionin Facebook, thotë Facebook.

Me aftësinë për të krijuar reels dhe sugjeruar rrotullat e tyre në Instagram për njerëzit në Facebook, krijuesit – qofshin ata që sapo kanë filluar ose tashmë kanë një numër të madh të ndjekësve – do të kenë më shumë mënyra për të shprehur veten, për të rritur komunitetet e tyre dhe për të arritur auditorë të rinj.

Reels në Facebook mund të përbëhen nga muzikë, audio, efekte dhe më shumë. Mund t’i gjeni në News Feed ose në Groups, dhe kur shihni një mbështjellje në Facebook, lehtë mund ta ndiqni krijuesin drejtpërdrejt nga videoja, ta pëlqeni dhe komentoni atë, ose ta ndani me miqtë.

Si pjesë e angazhimit tonë për të investuar mbi 1 miliard dollarë në krijues deri në vitin 2022, ne po ofrojmë gjithashtu një program të ri bonus për të ndihmuar krijuesit të fitojnë para kur njerëzit shikojnë reels e tyre. Bonusi i Reels Play paguan krijuesit e përshtatshëm bazuar në performancën e rrotullave të tyre dhe do të jetë i disponueshëm si në Facebook ashtu edhe në Instagram. Pasi kemi parë krijuesit të përqafojnë bonusin Instagram Reels Summer, shpresojmë se ky bonus i ri do të lejojë më shumë krijues si @imjeremyclyde të fitojnë para nga përmbajtja e tyre:

Bonusi Reels Play fillimisht do të jetë vetëm për ftesa, duke filluar në SHBA dhe potencialisht duke u zgjeruar globalisht me kalimin e kohës. Krijuesit e interesuar mund të regjistrohen për të mësuar më shumë rreth bonusit të Facebook Reels Play dhe mund të vizitojnë blogun tonë Facebook for Creators për të mësuar praktikat më të mira për krijimin e reels.

Ne jemi të fokusuar në zhvillimin e një grupi opsionesh të fitimit të parave nga krijuesit dhe do të eksplorojmë mundësi shtesë që ata të fitojnë para për Reels e tyre. Në Facebook, ne do të testojmë reklamat me afishe dhe reklamat me banderola në Reels dhe do të eksplorojmë integrimin me Stars.

Dhe ngjashëm me Instagram Reels, ne së shpejti do të fillojmë të testojmë reklama me ekran të plotë dhe gjithëpërfshirës midis reels për të ndihmuar bizneset e vogla dhe markat të lidhen me audiencën e re në mënyra të lezetshme. Ashtu si me përmbajtjen organike të Reels, njerëzit mund të komentojnë, pëlqejnë, shikojnë, ruajnë, ndajnë dhe kapërcejnë ato.

Çdokush mund të krijojë një reel në Facebook dhe të bëhet krijues në skenën globale ose thjesht t’i ndajë me miqtë dhe familjen. Thjesht krijoni një rrotull nga maja e Feed ose ndërsa jeni duke parë një rrotull dhe ose zgjidhni videoklipe nga kamera juaj ose kapni diçka të re. Ju gjithashtu mund të prekni Reels në krye të News Feed ose brenda burimit të një grupi.

Pasi të keni krijuar një reel, mund të zgjidhni se si ta ndani atë. Rrotullat në Facebook janë vendosur të jenë publike për krijuesit që janë mbi 18 vjeç, por ju mund ta ndryshoni audiencën në çdo kohë. Opsionet e audiencës përfshijnë Public, Friends ose Friends përveç.