Fundi i telefonatave: pse të rinjtë kanë heshtur zilet e tyre

foto

Çfarë? Shh! Zhurma ka mbaruar. Epo, në fakt, tonet e ziles me zë të lartë kanë mbaruar. Një sondazh nga analisti i teknologjisë Sensor Tower ka treguar se numri i shkarkimeve të zileve ka rënë me gati një të katërtën në Mbretërinë e Bashkuar midis 2016 dhe 2020 – nga 4.6 milion në 3.7 milion.

Por çfarë ndodh me timen? Shkon një unazë ding ding ding një unazë ding ding dingdemgdemg një unazë ding ding ding ding unazë ding baa-baa … SHHH! Çfarë në tokë është ajo dallavere?

Ky ishte Frog Crazy nga fillimi i viteve 00, një nga zilet më të shkarkuara në historinë e zileve. Fitoi 40 milion dollarë në 2004. Nuk është çudi që njerëzit nuk duan më zile.

Si thoni për këtë atëherë: dadadada dadadada dadadadada daa (zile e Nokia Gran Vals, rreth 1994, nëse nuk lexoni muzikë). Beip -et! E tmerrshme!

Duhet ta dini se ai – i bërë i famshëm nga një burrë i quajtur Dom Joly … kishte një telefon gjigant në kokë? Aktivizo TV të lumtur? OBSH?

Mos u mërzit. Pra, pyetje pa kuptim, si mendojnë të rinjtë kur njerëzit i thërrasin nëse nuk e dëgjojnë zilen e telefonit? Epo, ata nuk duan që njerëzit t’i thërrasin. Një sondazh i Ofcom i vitit 2017 zbuloi se vetëm 15% e moshave 16 deri në 24 vjeç i konsiderojnë telefonatat metodën më të rëndësishme të komunikimit.

Por ata janë gjithmonë në telefonat e tyre! Epo, po, por mesazhe me njëri -tjetrin. I njëjti studim zbuloi se 49% e adoleshentëve ishin të lumtur të dërgonin email, të dërgonin mesazhe ose të dërgonin mesazhe të menjëhershme në aplikacione të tilla si WhatsApp me dikë që ishte në të njëjtën dhomë me ta. Dhe ka shumë mënyra të ndryshme për t’i dërguar mesazhe njëri -tjetrit tani.

PËRSHËNDETJE? Oh, më fal, sapo po i dërgoja një email personit që ishte ulur pranë meje. Ju e dini: WhatsApp, Facebook Messenger, etj. Për shkak se të rinjtë po shikojnë shumë ekranet e tyre të telefonit, ata nuk kanë nevojë për zile për të ditur kur dikush po i thërret. Analistët gjithashtu thanë se adoleshentët preferojnë të kenë telefonin e tyre të dridhet ose të marrin mesazhe dhe thirrje përmes orëve të tyre inteligjente ose Fitbits, kështu që prindërit e tyre – ose mësuesit e tyre – nuk e dinë se çfarë po ndodh.