Gjithçka që duhet të dini për ndryshimet e mëdha të Google Drive

foto

Ndryshime të mëdha po vijnë në Google Drive dhe ato ndikojnë në mënyrën e ndarjes, rezervimit dhe menaxhimit të skedarëve nga kompjuteri juaj. Nëse përdorni sistemin e ruajtjes së skedarëve cloud të Google, këtu keni gjithçka që duhet të dini për azhurnimet më të fundit – dhe çfarë duhet të bëni në lidhje me to.

Google po ndryshon mënyrën se si disa skedarë dhe dosje të përbashkëta funksionojnë në Drive – ose, për të qenë më të saktë, ai bëri ndryshimin në vitin 2017 dhe tani po e zbaton atë plotësisht. Kjo do të thotë që disa nga lidhjet tuaja më të vjetra të ndara mund të fillojnë të prishen për disa njerëz.

Sa herë që ndani diçka në Google Drive, mund ta ndani me një përdorues specifik përmes llogarisë së tyre në Google, ose mund të krijoni një lidhje. Çdokujt të cilit i jepni lidhjen, mund të hyjë në skedar ose dosje. Convenientshtë i përshtatshëm, por nuk është plotësisht i sigurt, sepse ekziston rreziku (edhe pse i vogël) që këto lidhje të karaktereve të përziera të mund të merren me mend.

Që nga viti 2017, lidhjet kanë shtuar një çelës burimi të veçantë që në thelb i bën supozimet e tyre shumë më të vështira. Duke filluar nga 13 shtatori, lidhjeve të ndara për skedarët dhe dosjet e krijuara para ndërrimit të 2017 do t’u shtohen çelësat e burimeve, që do të thotë se ata mund të ndalojnë së punuari në disa raste.

Ka shumë paralajmërime: Google Docs, Sheets, Slides dhe Forms nuk preken, për fillestarët. Dhe njerëzit që kanë përdorur tashmë këto lidhje të vjetra të ndarjes do të kenë akoma qasje, ashtu si më parë. Do të keni probleme vetëm nëse po ripërdorni lidhjet e vjetra me njerëz të rinj.

Hyni në Google Drive në internet dhe duhet të shihni një mesazh për këtë (mund të keni marrë edhe një njoftim me email). Klikoni Shih skedarët për të parë një listë të aksioneve të prekura, ose thjesht hapeni këtë lidhje në shfletuesin tuaj. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të shihni nëse përditësimi i sigurisë është aplikuar tashmë ose jo për ta (dhe hiqeni atë, nëse keni nevojë të ruani qasjen e stilit të vjetër për çfarëdo arsye).

Kërkimi për është: security_update_applied dhe është: security_update_applied lloji: dosja në Google Drive është një mënyrë tjetër për të parë nëse skedarët dhe dosjet tuaja janë përditësuar ende para afatit të shtatorit. Dokumenti mbështetës i Google shpjegon gjithçka në detaje këtu.

Sikur një përditësim i përhapur i sigurisë të mos ishte mjaft emocionues, Google po nxjerr gjithashtu një aplikacion të ri softuerik për Windows dhe macOS, duke zëvendësuar mjetin e vjetër Backup & Sync që mund ose nuk e keni përdorur ndonjëherë (dhe i cili në vetvete ishte një zëvendësim për një mjet edhe më të vjetër rreth katër vjet më parë).

Programi i ri e bën më të lehtë se kurrë qasjen në skedarët tuaj të Diskut nga desktopi. Ju mund t’i mbani disa ose të gjitha ato të ruajtura në vend, gjë që është e përshtatshme për skedarë më të mëdhenj dhe nëse ka ndonjë problem me lidhjen tuaj të internetit, dhe mund të ngarkoni shpejt skedarë të tillë si fotografi dhe video nga kompjuteri juaj në cloud. Nëse përdorni vetëm Google Drive në internet, atëherë mund të vazhdoni të përdorni Google Drive në internet, por mjeti i ri i desktopit i vendos skedarët tuaj drejtpërdrejt në File Explorer ose Finder, kështu që ju mund t’i shihni dhe modifikoni ato ashtu siç do të bënit me diçka e ruajtur në vend. Ju gjithashtu mund të bëni kopje rezervë të dosjeve të veçanta në Google Drive, përfshirë ato në disqet e jashtëm.