ProtonVPN merr një rritje serioze të shpejtësisë me përshpejtuesin VPN

foto

Ky nxitje e re e shpejtësisë “Përshpejtuesi VPN” është aktivizuar si parazgjedhje në të gjitha llogaritë e paguara ProtonVPN dhe me të gjitha aplikacionet ProtonVPN. Ajo gjithashtu punon me të gjithë ProtonVPN dhe është në dispozicion për të gjithë përdoruesit. Përshpejtuesi VPN do t’ju ​​japë rritjen e shpejtësisë pavarësisht se cilin protokoll VPN përdorni: OpenVPN TCP, OpenVPN UDP, Wireguard ose IKEv2 VPN protokollet.

Si? Duke bërë një larmi përmirësimesh. Për shembull, për t’i dhënë OpenVPN popullore dhe protokolleve të tjerë me një fije të vetme një goditje në pantallona, ​​ProtonVPN ka rishkruar OpenVPN në mënyrë që proceset e shumta të OpenVPN për server tani të funksionojnë për të përfituar nga përpunuesit me shumë bërthama. Ky është një fillim i mirë, por për ta përmirësuar më tej, pasi në vetvete kjo nuk ngarkon siç duhet proceset OpenVPN, ndryshimet e tjera të kodit sigurohen që ngarkesa OpenVPN të shpërndahet siç duhet midis proceseve të shumta. Teknika të ngjashme u aplikuan nga protokollet e tjera VPN.

TCP, protokolli themelor i rrjetit të internetit, xhiroja e përgjithshme është në përpjesëtim të kundërt me vonesën dhe humbjen e paketave. Në anglisht, sa më shumë ngadalësime dhe humbje të dhënash të ketë në një lidhje, aq më ngadalë do të shkojë lidhja. Në aspektin praktik, sa më larg të jetë një server nga ju, aq më shumë ka të ngjarë që të keni vonesë të dobët dhe të humbni paketat e të dhënave. Rezultati është shpejtësia më e ulët e rrjetit. Ky nuk është një problem VPN, është vetëm natyra e internetit. Por, VPN-të kanë tendencë të amplifikojnë këtë program duke rritur distancën e rrugës nga njëra anë në tjetrën nga pajisja juaj në serverin përfundimtar.

Siç shpjegoi Andy Yen, bashkëthemeluesi i ProtonVPN, “Për të dhënë një shembull ekstrem, nëse do të ishit në Zvicër, të lidhur me një server në Zelandën e Re dhe të vizitonit një faqe në internet në SHBA, trafiku juaj do të udhëtonte në të gjithë botën , duke rezultuar në afërsisht 600 ms vonesë të vonesës së udhëtimit vajtje -ardhje (RTD). “

Për të adresuar këtë çështje, ProtonVPN ndan rrugën 600 ms në shtigje më të shkurtra. Kjo ju jep një xhiro shumë më të shpejtë përgjatë secilës prej rrugëve më të shkurtra. Rezultati neto është performanca e kombinuar më mirë gjatë gjithë lidhjes.

Për të hequr edhe më shumë shpejtësinë nga lidhja, VPN Accelerator përdor gjithashtu algoritmin e kontrollit të rrjedhës TCP të kontrolluar me vonesë BBR në shtigje më të gjata ose rrjete të ngarkuara, të cilat vuajnë nga humbja e paketave. BBR rimëkëmbet më shpejt dhe ngrihet më shpejt sapo fillon transferimi i të dhënave.

Sa e rëndësishme është kjo? Sipas Yen, “Për serverët me vonesë të lartë, ose kur ka humbje të paketave, rritja e performancës mund të ndryshojë lojën.… Edhe me vetëm 1.5% humbje të paketave, BBR siguron një përmirësim të performancës 100x në krahasim me algoritmet e tjerë të kontrollit të mbipopullimit.” Kjo është mbresëlënëse.

ProtonVPN gjithashtu bëri një rregullim në algoritmet e mbingarkesës TCP të Linux dhe çështje specifike të protokollit që mund të çojnë në stalla të prizave të rrjetit. Programi gjithashtu tani anashkalon rrugën normale të përpunimit të paketave për “trafikun e njohur”. Kjo rrit ndjeshëm shpejtësinë ndërsa zvogëlon vonesën.

Më në fund, si më parë, ProtonVPN nuk përdor makina virtuale (VM) ose kontejnerë. Në vend të kësaj, e gjithë infrastruktura e saj funksionon në serverë të zhveshur prej metali. Kjo eliminon përcjelljen e paketave të koduara midis VM -ve ose kontejnerëve dhe makinave pritëse të tyre. Kjo gjithashtu zvogëlon vonesën dhe rrit shpejtësinë.

Kur i bashkoni të gjitha së bashku, si përdorues do të shihni përfitimet më të mëdha kur të hyni në një sit të vendosur larg nga ju. Kur lidheni me një server afër, mund të mos shihni përmirësime të rëndësishme të shpejtësisë. Por, nuk keni pse të shqetësoheni për këtë. ProtonVPN i bën të gjitha këto në mënyrë të padukshme dhe automatikisht.

Në praktikë, zbulova se ProtonVPN dorëzonte mallrat e shpejtësisë kur i përdori nga zyra ime e shtëpisë në Asheville, NC për t’u lidhur me faqet në Hollandë, Mbretërinë e Bashkuar, Japoni dhe Zelandën e Re. Rritja e shpejtësisë nuk ishte aq e dukshme, megjithatë, kur e përdor atë për t’u lidhur me faqet në Shtetet.

Nëse kjo tingëllon si zhvilluesit e ProtonVPN me të vërtetë i dinë gjërat e tyre të rrjetit është sepse ata e dinë. Kompania u themelua nga inxhinierë dhe shkencëtarë të CERN (Qendra Evropiane për Kërkime Bërthamore) të cilët donin të mbronin aktivistët dhe gazetarët me mbrojtjen më të mirë teknike të mundshme. Përveç teknologjisë, ProtonVPN është e vendosur në Zvicër me ligjet e saj shumë të forta të privatësisë.