Google Chrome po ridizenjon Incognito, në përgjigje të padisë prej 5 miliardë dollarësh

foto

Një lloj “modaliteti privat” është një veçori standarde e çdo shfletuesi tani, dhe me Google Chrome, quhet shfletim “Incognito”. Me disa përditësime të reja, megjithatë, Google po përditëson pamjen e kësaj veçorie të dobishme.

Jetoni tani në versionin Canary të Chrome në Android, një dizajn i ri skedash Incognito po zbatohet nga Google. Siç gjetën njerëzit në TechDows, kjo u shfaq vetëm këtë javë. “Faqja e Re e Rishikuar e Inkognito e Skedës” është çaktivizuar si parazgjedhje, por përfundimisht mund të zëvendësojë UI -në aktuale të fshehtë në versionet Android, Windows, Linux, Chrome OS dhe Mac të shfletuesit më të njohur në botë.

Ky version i ri i skedës Google Chrome Incognito nuk ndryshon pamjen e përgjithshme në mënyrë drastike, por në vend të kësaj ndryshon modelin e mohimit që shfletuesi ka përdorur për mjaft kohë. Në vend që të thotë se çfarë informacioni “nuk do të ruajë” Chrome dhe të thotë se kush mund ta shikojë akoma aktivitetin tuaj, Google shpreh qartë “Çfarë bën Incognito” dhe “Çfarë Incognito nuk bën”. Interesante, ndërrimi për bllokimin e cookies të palëve të treta është hequr edhe me këtë dizajn të ri.

Ka shumë të ngjarë që ky dizajn më i qartë, më i kuptueshëm të vijë në përgjigje të një padie nga fillimi i këtij viti. Padia e veprimit klasor në Shtetet e Bashkuara kërkon dëmshpërblim prej të paktën 5 miliardë dollarësh sepse mënyra ende lejon që faqet e internetit, përfshirë ato të Google, të mbledhin informacione personale për përdoruesit.

Ai padi ka qenë rast i shqyrtimit sepse Google përfshin një mohim për atë që bën Incognito çdo herë që e hapni. Ndërsa ai version është mjaft i prerë dhe i thatë, versioni i ri shpjegon më qartë gjërat që Incognito bën dhe nuk bën. Sidoqoftë, nuk thotë drejtpërdrejt se Google ende mbledh të dhëna nga shfletimi i fshehtë, i cili është një pikë kyçe e padisë.